HomeGiro d'ItaliaGiro | Thijs Zonneveld over Van der Poel: 'Hij gaat echt beter...

Giro | Thijs Zonneveld over Van der Poel: ‘Hij gaat echt beter rijden tijdens de Giro, dus zijn trainingskamp werkt’

Mathieu van der Poel liet zich in de zeventiende etappe voor het eerst zien in het hooggebergte. Volgens Thijs Zonneveld is MvdP zichzelf als renner nog aan het ontdekken.

De AD-journalist en analist vertelde erover in de podcast In het Wiel. “Van der Poel doet iedere dag een soort trainingskamp slash speeltuinwielrennen slash stiekem toch proberen een rit te winnen. Je ziet wel echt dat hij iedere dag beter wordt. Dat vind ik zo bizar dat dat kan in een grote ronde. Natuurlijk is dat ook doordat hij de grupetto opzoekt en sommige etappes babbelend eindigt. We zeggen weleens minder snel slecht worden, maar ik denk echt dat hij beter is dan vorige week.”

Als voorbeeld noemt Zonneveld de etappe van vorige week die werd gewonnen door Van der Poels ploegmaat Stefano Oldani. “Toen zat er in de finale een klim van vier kilometer aan 8,5 procent. Toen moest Van der Poel gigantisch passen. De Van der Poel van vandaag had niet hoeven passen. Hij gaat echt beter rijden als je ziet met wat voor klimmers hij vandaag (gisteren, red.) reed op langere beklimmingen. Hij gaat beter rijden tijdens de Giro, dus zijn trainingskamp werkt.”

Hij reed op de beklimmingen tussen renners die minstens tien kilo lichter zijn. “Er is één renner die zo zwaar is en die het ook kan afmaken… Wout van Aert. Het lijkt erop of Van der Poel ook zijn grenzen aan het opzoeken is. Hoe is zo'n derde week? Hoe gaat dat in de bergen? Het is ook een verkenningstocht deze Giro. Het is bizar om te zien dat hij iedere dag gemotiveerd is om aan te vallen. Een echte klimmer zal hij nooit worden, maar het is een interessante ontdekkingsreis om te volgen.”

Of Van der Poel tijdens de Tour de France beter gaat zijn dan in de Giro d'Italia, dat denkt Zonneveld wel. “Ik denk dat hij in de Tour beter gaat zijn dan hier. Hij heeft weinig getraind in de winter door zijn rug. Hij is trainingsuren aan het inhalen. Ergens neem je risico, maar als het zo relaxed gaat als nu… De Giro kan niet meer stuk na die eerste etappe natuurlijk. Hij is gewoon trainingsuren aan het inhalen om zijn basis te verbreden.”

“Interessant met alles wat eraan komt. Hij wil gewoon nog beter worden. Met die insteek rijdt hij de dubbel Giro-Tour. Vergis je niet dat hij vorig jaar in de Tour bergop ook een goed niveau haalde. Hij reed niet lang mee, maar in de bergrit waarin hij het geel verloor, ging hij ook heel lang mee. Hij wil weten waar zijn grens ligt bergop. Ik denk niet dat het hem tegenvalt.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...