De opofferingen van een profwielrenner: Jai Hindley zag ouders 2,5 jaar niet (maar kreeg verrassingsbezoek in Verona)

De Australiër kon door het coronaspook niet terug naar z'n vaderland en werd zondag herenigd met z'n ouders (waarbij BORA-hansgrohe voor Henny Huisman speelde)

jai hindley
  • Jai Hindley Jai Hindley

Jai Hindley verzekerde zich in de Giro op de Fedaia met een krachtsexplosie op de steile col van een mooie voorsprong op Richard Carapaz en gaf die in de tijdrit niet meer uit handen: hij werd de eerste Australische Giro-winnaar ooit.

Voor de 26-jarige renner van BORA-hansgrohe werd de dag in Verona nog extra mooi toen hij zijn ouders in het publiek zag in het amfitheater. Door de coronapandemie had hij die tweeënhalf jaar niet meer in levende lijve gezien, sinds februari 2020 dus.

Z'n ploeg BORA-hansgrohe speelde voor Henny Huisman uit de Suprise Show en kocht een ticket voor ze nu het weer kan. "Dat was de kerst op de taart. Het team vroeg mij in het weekend of ik wilde dat mijn ouders erbij zouden zijn in Verona. Natuurlijk zeg je dan geen nee. Ze hebben geregeld dat ze over konden komen, allemaal heel lastminute. Het was speciaal dat ze het aanboden", zegt de Australiër op de online persconferentie na de Giro onder andere tegen In De Leiderstrui.

Hij vertelt dat het een behoorlijk zware periode voor hem was. "Het is bizar om je ouders 2,5 jaar niet te zien, helemaal toen ik vorig jaar een moeilijk jaar had. Het was heel zwaar, echt bruut om ze niet in het echt te zien. Ze zijn mijn grootste fans en bleven mij op afstand altijd supporteren. Dat ze erbij waren in Verona was een droom. Het was één van de beste dagen ooit."

Aan het eind van het seizoen hoopt Hindley ook weer naar z'n thuisland te kunnen reizen voor het WK. "Ik wil absoluut het WK doen, dat zullen alle Australiërs willen. Ik zal mijn hand opsteken en hopelijk word ik geselecteerd. Het is een zwaar parcours met veel klimmen, het zou speciaal zijn om er deel vanuit te maken. Het zal van mijn vorm afhangen, nadat ik de Vuelta heb gedaan."