Taco van der Hoorn zoals we Taco van der Hoorn kennen: vanuit de vroege vlucht en op de grote plaat spurt hij naar zege Brussels Cycling Classic

Taco van der Hoorn boekt zijn eerste zege van het seizoen en dat doet hij op een manier zoals we van hem gewend zijn.

Hoorn
  • Taco van der Hoorn Taco van der Hoorn

Van der Hoorn maakte met onder anderen Tobias Bayer, Bram Welten en Rune Herregodts deel uit van de vroege vlucht. Hoewel sprintersploegen flink achtervolgden, werd in de finale duidelijk dat de kans dat de vluchters teruggepakt zouden worden kleiner en kleiner werd. Met nog twee kilometer te gaan, hadden de zeven vooraan nog een voorgift van 25 seconden.

Het wachten was op een move van Van der Hoorn, want die heeft immers de nodige ervaring met vroege aanvallen die het tot het einde redden. De Nederlander zette zijn actie in op negenhonderd meter van het einde. In een lastige bocht met veel witte strepen nam hij net iets meer risico dan de anderen. Hij kreeg wel Bayer met zich mee en ook Thimo Willems wist de oversteek nog te maken.

Die laatste ging vervolgens erop en erover en even leek Van der Hoorn te rijden voor de tweede plek, maar hij bleek toch nog wat extra energie te hebben. Op de grote plaat dichtte hij het gat en sloot op 75 meter van de meet aan bij Willems. Vervolgens liet Van der Hoorn de verbouwereerde Willems relatief eenvoudig achter zich in een sprint die niet eens op een sprint leek. Het was de eerste zege van het seizoen van de renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux.

Na de race liet Van der Hoorn weten dat hij eigenlijk helemaal niet in orde was. "Bij de start voelde ik me goed, maar dat gevoel veranderde snel. Ik voelde me eigenlijk heel slecht. Ik wilde tegen de ploeg zeggen dat er niet op mij gerekend moest worden vandaag, maar mijn communicatie deed het niet. Omdat het niet lukte om de rest van de jongens te bereiken, moest ik het toch proberen. De situatie was voor onze ploeg ĂĽberhaupt niet geweldig in het peloton."

Van der Hoorn nam in de regenachtige slotfase de nodige risico's. "Ik moest iets proberen en deed dat in de laatste bocht. Met de gedachte dat sommige jongens door de regen iets zachter zouden gaan. Dat pakte goed uit, want we hadden meteen een gaatje. Vervolgens was het een hele zware sprint tegen Willems en ook die pakte goed uit."

Nieuws
  • Cor Vos