Video | Voorproefje voor Tour in Elfstedenronde? Jakobsen wint close sprint van Ewan: 'Onze snelheid waarschijnlijk gelijk' 

Wij hebben de Elfstedentocht, de Belgen hun Elfstedenronde. Fabio Jakobsen won 'm als voorproefje op de Tour, maar het was zeer nipt tegen Caleb Ewan. De Nederlander legt uit.

fabio jakobsen

Patrick Lefevere maakte afgelopen weekend aan de onduidelijkheid al een einde voor zover die er nog was: Fabio Jakobsen is de sprinter ban QuickStep in de komende Tour de France.

Fabio Jakobsen zelf zette die selectie nog eens wat kracht bij gisteren. De dit seizoen tot dusver sterkste sprinter van het hele pak won in Brugge de Elfstedenronde en versloeg niet de minste concurrenten: Caleb Ewan werd tweede en Tim Merlier derde.

Zoals je hierboven kunt zien, was het een nipte sprint. Jakobsen legde na afloop uit hoe het ging. "De snelheid ging er volledig uit door de bochten, daar moet je bij eerste 10-15 zitten, maar Lampie (Yves Lampaert, red.) bracht me goed naar voren. Uiteindelijk schuift Florian Sénéchal ook nog op en die trekt de sprint aan."

"Het was wat rommelig maar de snelheid was hoog genoeg en ik ben op 200 meter begonnen. Ik zag links Ewan komen, maar ik denk dat het een wiellengte voor was en dat is genoeg."

De tegenwind in de sprint maakte het lastig timen. "Dat is dan heel belangrijk. Ik ging aan op 200 meter van de streep. Dat is altijd een beetje gokken, maar ik weet dat ik dat in de benen heb. Ik voelde links Ewan nog komen, maar die voelt op een bepaald moment ook de wind op de kop. De snelheid tussen ons was gelijk, maar ik begon iets eerder aan mijn spurt en daarom win ik."

Jakobsen bereidde zich de afgelopen tijd vooral in training voor op de Tour. "Winnen is nooit makkelijk. Ik ben een soort van opnieuw aan het seizoen begonnen in de Ronde van Hongarije en vervolgens op trainingskamp geweest in Spanje met een deel van de Tourkern. De benen daar waren goed, maar een wedstrijd is wat anders dan een training. Het is goed om het lichaam vandaag weer te prikkelen."

Nieuws
  • Cor Vos