Tour de Suisse | Daryll impey na zege: 'Ben oud maar kan het nog, hield handen op stuur omdat ik niet te vroeg wilde juichen...' 

De 37-jarige Zuid-Afrikaan liet gisteren zien dat hij het nog kan en gaf een mooie reactie na afloop. Hij stond namelijk al een tijdje droog..

daryl impey
  • Daryl Impey Daryl Impey

Na de overwinning van Peter Sagan op dinsdag kon er gisteren opnieuw een veteraan aan de champagne in de Ronde van Zwitserland.

Ditmaal was het Daryl Impey die de snelste was van een uitgedund peloton. Hij was niet de minste namen te snel af (in volgorde van klassering): Michael Matthews, Søren Kragh Andersen, Alberto Bettiol en Tom Pidcock.

De 37-jarige renner van Israel-Premier Tech weet nu voor het eerst sinds z'n etappezege in de Tour de France van 2019 wat is om een rit in lijn te winnen. In 2021 won hij geen enkele wedstrijd en in 2020 staat alleen het Zuid-Afrikaans kampioenschap tijdrijden op z'n naam.

Impey refereerde eraan in een reactie na afloop. "M'n laatste zege was wel erg lang geleden, nu ik er zo over nadenk inderdaad. Ik had dit echt nodig! Ik ben oud, maar kan het toch nog steeds, haha. Het is echt een belangrijk moment voor me na m'n bekkenbreuk van vorig jaar."

Ook z'n ploeg had het niet makkelijk dit kalenderjaar. "We maakten een beetje een moeizame periode door met veel ziektegevallen. We hebben de UCI-punten nodig dus deze overwinning is daar belangrijk voor en bovendien een goede motivatie."

In de sprint zelf durfde Impey, zoals Wout van Aert recent overkwam, niet te vroeg te juichen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

"De afgelopen dagen durfde ik niet echt mee te sprinten, maar nu gingen we er vol voor. Ik pakte Bettiol z'n wiel, maar daarna raakte ik wat uit positie. Ik dacht dat het gedaan was, maar er kwam nog een gaatje. Toen ik aan kop lag, zag ik nog een flits van blauw naast me opkomen, dus ik hield de handen op het stuur, want ik wilde niet te vroeg juichen.."