HomeNieuwsEmotionele Tim Merlier: 'Ik had het even moeilijk op het podium, logisch...

Emotionele Tim Merlier: ‘Ik had het even moeilijk op het podium, logisch toch?’

Tim Merlier spurtte in Middelkerke voor de tweede keer in zijn loopbaan naar de nationale driekleur. Op het podium kreeg hij natte ogen, aangezien hij sinds Parijs-Roubaix heeft gekwakkeld en de Giro d’Italia daardoor moest missen. 

“Ik had het even moeilijk op het podium, logisch toch?”, vertelde Merlier toen hij de Spotza-studio kwam binnengewandeld. Hij was eerder op de dag ook nog ten val was gekomen. “Mijn knie lag open op dezelfde plek, maar ik zat wel snel terug op de fiets. Tiesj Benoot deed het goed en daarmee had ik een goede renner voor me. We waren snel terug tussen de auto’s en we waren vrij vlot terug.”

Ook de sprint verliep niet helemaal zoals gehoopt. Merlier moest vroeg aangaan, omdat de samenwerking met lead-out Lionel Taminiaux niet optimaal was. “Ik vroeg hem aan te gaan, maar hij verstond me niet, denk ik. Ik moest zelf komen en wist niet van hoe ver. Ik ging vol door de wind en dacht dat ik er niet zou komen. Dupont ging aan toen ik al vol aan het sprinten was. Maar het was uiteindelijk net genoeg.”

Grootmoeder

Merlier maakte uiteindelijk het verschil met zijn jump. Daarmee wist hij Jordi Meeus nog net voor te blijven. “Toen ik de lijn kruiste, dacht ik: ik heb hem niet. Even daarna dacht ik: toch misschien wel. Hij was me in elk geval voorbij na de finish.”

In 2019 werd de sprinter van Alpecin-Fenix al eens nationaal kampioen. “De koers vandaag was moeilijker om te winnen. Het heeft 101 scenario’s gehad en ik ben blij dat ik er een aantal ben doorlopen met mijn trainer. Die had me meegegeven: als je 250 meter ziet, ga maar aan.”

“Het was een soort kermiskoers vandaag, denk ik”, ging Merlier verder met zijn verhaal. “Op een bepaald moment kun je niet meer op alles reageren. Jasper zat op het juiste moment mee, maar op het einde kwam het toch samen door het werk van Lotto Soudal. Nadien stak ik mijn vinger in de lucht voor mijn grootmoeder, die is overleden op de dag van Parijs-Roubaix. Ik had haar nog niet eerder kunnen eren.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...