BORA-hansgrohe komt met 5 man gezamenlijk over de streep in Oostenrijk, Grosschartner krijgt zege

Wat een beeld op het nationaal kampioenschap in Oostenrijk! BORA-hansgrohe domineerde dusdanig dat ze met liefst vijf renners gezamenlijk over de streep kwamen. Felix Grosschartner kreeg de overwinning toebedeeld. 

Tour de Romandie 2022 stage-4

We kennen het beeld van Mapei in Parijs-Roubaix 1996, waar ploegmaten Johan Museeuw, Gianluca Bortolami en Andrea Tafi gezamenlijk over de streep kwamen. Al snel waren ze eruit dat Museeuw de zege zou pakken, maar de Vlaming vertelde eens over hoe de laatste twee plekken werden verdeeld. De één zou vader worden, de ander was verliefd. En dat wilden ze opluisteren met zo'n goed mogelijke plek. Hoe dan ook, Bortolami 'kreeg' plek twee en Tafi moest genoegen nemen met de onderste trede van het podium.

Twee jaar eerder had Gewiss-Ballan al huisgehouden in de Waalse Pijl door het gehele podium te pakken. Evgeni Berzin kwam op 22 seconden als derde over de meet. Moreno Argentin en Giorgio Furlan pakten respectievelijk plek één en twee.

Dit jaar is het ook al meermaals gebeurd dat ploeggenoten samen richting de streep gingen. Het begon met Team Jumbo-Visma in de eerste rit van Parijs-Nice toen Van Aert, Laporte en Roglic samen richting de streep reden. Later deden Laporte en Van Aert dat nog eens over in de E3 Saxo Bank Classic.

Ook in de voorbereidingskoersen op de Tour de France zagen we een aantal nummertjes. Tadej Pogacar en Rafal Majka speelden steen-papier-schaar voor de zege in een etappe in de Ronde van Slovenië, terwijl Jonas Vingegaard en Primoz Roglic hand in hand over de streep kwamen in de slotetappe van de Dauphiné. BORA-hansgrohe heeft dit fenomeen echter naar een nieuw niveau gebracht.

De Duitse ploeg heerste op het Oostenrijks kampioenschap en kwam met vijf man gezamenlijk over de streep. De zege werd gegund aan Felix Grosschartner. Hoe ze daartoe zijn gekomen? Daar is na afloop geen duidelijkheid over gegeven. Toegegeven, de tegenstand was niet van het niveau in een Parijs-Nice, maar een indrukwekkend staaltje wielrennen was het wel.

Nieuws
  • Zinal - Switserland - - cycling - Felix Grossschartner (AUT - Bora - Hansgrohe) pictured during 75th Tour de Romandie (2.UWT) stage 4 from Aigle to Zinal (Val dÕAnniviers) (180.1KM) - Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022