Hoeveel procent van de WorldTour-koersen wonnen de grote 6? Pogacar steekt ook hierin erbovenuit!

Er zijn in totaal 35 WorldTour-koersen. Hoeveel procent daarvan wisten de grote 6 al eens te winnen? We zochten het uit. 

Pogacar

Tadej Pogacar (31,4 procent)

Tadej Pogacar heeft al een enorm palmares opgebouwd, maar er valt zelfs voor de Sloveen nog steeds een hoop te winnen. Het is een kwestie van tijd voor hij meedoet aan Parijs-Roubaix, terwijl normaal de Giro d'Italia er dit jaar aan toe wordt gevoegd. Dat zou zijn twaalfde WorldTour-(eind)overwinning zijn. Een aantal rondes die hij nog moet winnen: Romandië, Dauphiné en Zwitserland.

Primoz Roglic (28,6 procent)

Primoz Roglic won wel veel van de WorldTour-rondes. Alleen de Ronde van Zwitserland en Tour de France ontbreken nog van de tien grootste meerdaagse rondes. Wat betreft het eendagswerk loopt hij achter op Pogacar. Al won hij in 2020 natuurlijk Luik-Bastenaken-Luik.

Mathieu van der Poel (22,9 procent)

Mathieu van der Poel won in totaal acht WorldTour-wedstrijden. Het zijn wel van de allergrootste koersen die binnen zijn macht vallen. Hij heeft nog marge om uit te breiden, want zo reed hij nog nooit het Canadese tweeluik of Omloop het Nieuwsblad, en zou hij ook in de Bretagne Classic of BEMER Cyclassics goed tot zijn recht komen. Maar of hij daar een doel van zal maken...

Wout van Aert (20 procent)

Bij Wout van Aert scheelt het dan weer aan monumentale zeges. De kopman van Team Visma | Lease a Bike kan nog vooral uitbreiden met de Ronde, Roubaix, maar bijvoorbeeld ook de Renewi Tour.

Remco Evenepoel (14,3 procent)

Je zou het niet zeggen, maar Remco Evenepoel won pas twee rondes op WorldTour-niveau. De Ronde van Polen en Vuelta a España. In Parijs-Nice, Catalonië en Baskenland kwam hij ooit dicht. Met een beetje geluk zit hij snel dicht tegen het percentage van Pogacar aan.

Jonas Vingegaard (11,4 procent)

Van de grote zes heeft Jonas Vingegaard het minst hoge percentage, maar dat komt ook doordat hij een beperkter programma rijdt. Won de Tirreno, Baskenland, Dauphiné en Tour de France.