Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

Filippo Ganna focust zich in eerste instantie volledig op de openingstijdrit, maar uit training blijkt dat de Italiaan ook in het restant van de Tour de France nog genoeg kan laten zien. Hij klimt beter dan ooit tevoren!

National Championships Italy 2022 - ITT

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de Tour de France en Ganna is er daar één van. De Italiaan reed maandag een beklimming in het noorden van Italië van bijna vijf kilometer aan 7,7 procent.

Een vrij serieus klimmetje dus. Eentje waarvan de Tour de France vol van ligt. Ganna is gezien zijn tijdritzege in de Dauphiné en überhaupt als wereldkampioen tijdrijden sowieso klaar voor de race tegen de klok, de kasseienrit zal ook een kolfje naar zijn hand zijn, maar gezien zijn recente trainingen blijkt hij ook nog iets te kunnen in de heuvelachtige ritten.

Ganna reed namelijk ruim twaalf minuten aan 529 (!) watt. Afgaande op zijn gewicht op de website van ProCyclingStats, 83 kilogram, komt dat neer op bijna 6,4 watt per kilo! Kortom, Ganna presteert beter dan ooit bergop en zal in de Tour de France meer zijn dan enkel Ganna de tijdrijder. Want zoals Thijs Zonneveld de cijfers van Ganna omschrijft op Twitter: 'Serieuze shit.'