Interview | Dylan van Baarle: 'Ik ben totaal niet bezig met de kasseienrit, want ik ben hier om te helpen'

Dylan van Baarle won weliswaar Parijs-Roubaix dit jaar, maar dat geeft hem geen vrijbrief voor de Tour de France. De Nederlander zal vooral de klassementsrenners van INEOS Grenadiers bij moeten staan.

Paris-Roubaix Elite 2022

Heb je nog in de stress gezeten of je de Tourselectie wel zou halen?

“Nee, ik heb niet gestrest over mijn Tourselectie. Het was nog niet duidelijk en pas vrijdag hoorden we uiteindelijk wie er geselecteerd waren. Maar ik heb nooit wakker gelegen of ik wel tot de Tourselectie zou behoren.”

Jouw rol in deze Tour de France. Je zal de kopmannen moeten steunen, maar er gaat ook een aantal kansen komen, waaronder die rit over kasseien. Ben je daar al mee bezig?

“Nee, ik ben totaal niet bezig met de kasseienrit. Ik ben hier om te helpen. Mocht er zich een kans voordoen om voor eigen kans te gaan dan zal ik die grijpen, maar dat is niet de insteek waarom ik hier ben.”

Je hebt een fantastisch voorjaar gehad. Hoe is de vorm nu vergeleken met in het voorjaar?

“Het is lastig te zeggen hoe de vorm nu is. Ik voel me goed, heb goed kunnen trainen, ben op hoogte geweest en heb Zwitserland gedaan. Het moet wel goed zitten, maar het blijft altijd afwachten hoe het gaat zijn die eerste etappes.”

Is jullie team sterk genoeg om een blok te vormen tegen Pogačar en Jumbo-Visma?

“Dat hopen we wel. We hebben een sterke ploeg, maar we moeten zien hoe dat gaat lopen. Er kan zoveel gebeuren die eerste week. Daar moet onze focus nu liggen. Ja, Parijs-Roubaix en een Tourrit in één jaar winnen zou het ultieme zijn. Maar ik vond het ook heel vet om de Tour te winnen met de ploeg in 2019 en ook dat zou weer heel mooi zijn.”