Huzarenstuk Van Aert: 'Ik twijfelde nog even om te wachten op Vingegaard en Yates'

Met een indrukwekkende solo zette Wout van Aert de vierde rit op zijn naam en breidde hij zijn voorsprong voor geel en groen uit.

Tour de France 2022 stage 4

Na afloop vertelde hij over de actie van Team Jumbo-Visma, dat een geweldige lead-out deed op het laatste klimmetje van de dag. "We hoorden dat er schade was en besloten door te zetten", was Van Aerts eerste reactie. "Ik wilde het risico niet meer nemen om op de sprint te wachten", vervolgde hij al lachend.

Op de slotheuvel zat Team Jumbo-Visma uitstekend gepositioneerd. Vervolgens deden Steven Kruijswijk, Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot hun werk. Op het laatste deel nam Van Aert over. Op dat moment lag Roglic er al af, terwijl Vingegaard het tempo van Van Aert ook niet meer aan kon.

"Het was duidelijk dat we iets wilden proberen op die laatste helling met de ploeg", verklaarde Van Aert de tactiek van zijn ploeg. "Dankzij Nathan en Stevie zaten wij in perfecte positie bij het opdraaien. Nathan opende, Tiesj nam over en toen zat ik al aardig kapot."

Van Aert werd aangemoedigd om door te zetten. "In ons oor hoorden we dat er schade was en we besloten door te zetten om te zien wat er zou gebeuren. Op de top zat ik alleen. Ik twijfelde even om te wachten op Jonas en Adam Yates, maar door vol door te gaan zet ik ook de jongens achter mij in een goede positie. Ik ging dus alleen door en vanaf dat moment was het tien kilometer volle bak. Deze trui geeft vleugels."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022