Bruyneel: 'Ik zag Van der Poel hard werken vlak voor de slotklim'

Johan Bruyneel was verrast dat Mathieu van der Poel in geen velden of wegen te bekennen was toen Wout van Aert aanzette op de Cote du Cap Blanc Nez gisteren. Volgens de voormalig ploegleider van Us Postal zet de kopman van Alpecin-Deceuninck alles op kasseienrit van vandaag.

Tour de France 2022 stage 4

In de podcast TheMove analyseerde Bruyneel de finale van de vierde etappe. De voormalig ploegleider van Lance Armstrong heeft na het zien van de finale zijn twijfels over de staat van paraatheid van Mathieu van der Poel. "Mathieu moest op Jasper Philipsen letten in de finale, maar ik zag hem toch hard werken op de fiets. We gaan vandaag zien hoe hij er daadwerkelijk voorstaat."

"Mathieu heeft overduidelijk zijn zinnen gezet op de kasseienrit en daar komt bij dat hij aan sprinter Jasper Philipsen moest denken. Hij zat vlak voor de slotklim aan de linkerkant van de weg en dat was te ver van achteren. Ik denk niet dat hij een aanval van Van Aert verwacht had. Mijn indruk was dat hij er hard voor moest werken gisteren, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Normaal gesproken reageert hij altijd als Van Aert aanvalt op een klimmetje van een kilometer. Dat is namelijk zijn terrein en die twee renners gaan hand in hand. Ik weet niet zeker of hij de benen gewoonweg niet heeft of dat hij met zijn hoofd bij de kasseienrit zit."

Tour de France
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022