Tour | Dit is de achterstand van de belangrijkste klassementsrenners op Pogacar na het kasseienslagveld

We maken de balans op. Wat is de achterstand op Tadej Pogacar van de belangrijkste klassementsmannen na de kasseienrit? Hieronder lees je het!

Tour de France 2022 stage 4

Poeh, dat werd een enorm slagveld in de kasseienrit van Lille naar Arenberg. Tadej Pogacar doorstond de rit als beste van de klassementsrenners. Hoe zit het met zijn concurrenten?

Nou, nu de stofwolken weer wat zijn opgetrokken kunnen we de balans opmaken wat betreft de klassementsrenners. Hieronder vind je de top 10 van het opgeschoonde klassement waarin we Tadej Pogacar als uitgangspunt nemen en we het verschil met de andere klassementsrenners daarbij geven.

  1. Tadej Pogacar
  2. Jonas Vingegaard op 21 sec.
  3. Adam Yates op 29 sec.
  4. Geraint Thomas op 31 sec.
  5. Aleksandr Vlasov op 37 sec.
  6. Daniel Felipe Martinez op 50 sec.
  7. Romain Bardet op 51 sec.
  8. Nairo Quintana op 52 sec.
  9. David Gaudu op 53 sec.
  10.  Jakob Fuglsang op 58 sec.

Andere klassementsmannen

Buiten deze mannen in de top 10 wist ook Enric Mas de schade te beperken tot dusver. Hij staat elfde in het opgeschoonde klassement op 59 seconden van Tadej Pogacar. Damiano Caruso heeft al meer dan een minuut achterstand op Pogacar, 1 minuut en 40 seconden om precies te zijn.

Primoz Roglic mogen we van de echte topfavorieten de verliezer van de kasseienrit noemen. Hij staat nu op 2 minuut 17 van Pogacar. Alexey Lutsenko moet 2 minuut 45 toegeven op de tweevoudig Tourwinnaar en Ben O'Connor en Louis Meintjes vinden we op respectievelijk op 4 minuut 15 en 4 minuut 28 van de Sloveen.

Voor Bahrain Victorious-kopman Jack Haig werd de rit over de kasseien helemaal een sof. De lange Brit moest opgeven.

Tour de France
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022