Mark Cavendish leeft ondanks afwezigheid mee: 'Ik moest huilen toen ik Yves zijn interview zag'

Mark Cavendish was teleurgesteld dat hij niet mocht starten in de Tour de France, maar dat betekent niet dat hij niet meeleeft met zijn ploeg.

Tour de France 2022 stage 1

In het praatprogramma The Breakaway van Eurosport zat Cavendish naast analisten Adam Blythe en Robbie McEwen om te praten over de Tour de France tot dusver. De Brit had zelf graag het record van Eddy Merckx uit de boeken gereden van meeste etappezeges in de Tour de France ooit, maar werd niet opgesteld door zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl.

Wel leeft Cavendish hartstochtelijk mee met zijn teamgenoten van The Wolfpack. "Ik heb heel wat kunnen volgen, ook al ben ik nog altijd blijven doortrainen." Vooral de tijdritzege in Kopenhagen van Yves Lampaert deed de sprinter veel. "Yves in het geel, dat vond ik niet te schatten. Zeker als je hem een beetje kent. Hij is zo'n nederige kerel. Ik was aan het huilen toen ik zijn interview zag. Ook nu word ik emotioneel als ik erover praat."

Daar bleef het niet bij, want Cavendish had ook bijzondere woorden over voor Wout van Aert. "Mijn zoontje Casper is een grote fan van Wout. Gisteren zei hij nog: 'Nu heeft hij zowel in het geel als in het groen gewonnen.' Het is zeldzaam dat iemand zoveel wedstrijden kan winnen en toch nog sympathiek overkomt. Dat is een briljant recept."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022