HomeNieuwsDylan Groenewegen schuldbewust: 'Ik had eerder de call moeten maken om te...

Dylan Groenewegen schuldbewust: ‘Ik had eerder de call moeten maken om te gaan rijden’

Team BikeExchange-Jayco deed er alles aan om in de slotfase de vluchters bij te halen, maar ze begonnen te laat met rijden.

Er ontstond een ijzersterke kopgroep met daarbij onder anderen Filippo Ganna, Stefan Küng en Mads Pedersen. Achter hen deden Alpecin-Deceuninck en Lotto Soudal veel van het werk. Team BikeExchange-Jayco bemoeide zich niet met de achtervolging, maar pas toen de Belgische ploegen stopten, kwamen zij aan kop van het peloton. Dat ze de kopgroep een extra minuut cadeau deden, hielp niet mee.

Daardoor kwamen ze nooit meer in de buurt en zijn ze simpelweg te laat begonnen met achtervolgen. Kopman Dylan Groenewegen was na afloop teleurgesteld. “Vooraf wist ik niet of het honderd procent kans was, maar op het ogenblik klim ik gewoon veel beter dan ik verwachtte”, vertelde hij tegen de NOS. “Achteraf laten we een kans liggen door een veel te sterke kopgroep te laten rijden.”

Meeting

Ze reden niet vanwege de angst voor het laatste klimmetje. “Je weet nooit wat er gebeurt. We hebben de Dauphiné gereden en dan werd er op het laatste klimmetje flink doorgetrokken. Achteraf is het makkelijk natuurlijk, maar we laten wel een kans liggen en rijdt er een kopgroep weg waar je geen controle meer over krijgt.”

Een gemiste kans en er zijn al weinig kansen deze Tour de France voor sprinters. “Ik hoop dat zondag de volgende kans komt. Vandaag was ook een kans en daarover ben ik gewoon teleurgesteld dat het niet gelukt is. Daar moeten we nog een meeting over hebben De kopgroep was te sterk en dan wordt het een spelletje. Zij spelen met ons door ons op de vlakke stukken een beetje terug te laten komen en dan op het klimmetje versnellen ze weer. Als dit soort gasten wegrijdt, wordt het gewoon heel lastig.”

“Wat ik ga zeggen in de meeting? Dat er nog twee kansen aankomen en dat ik die wel heel graag wil grijpen”, vervolgde de Amsterdammer zijn verhaal. “We zaten er wel allemaal, maar we kwamen te laat. Ik had eerder de call moeten maken om te rijden en wat dat betreft steek ik de hand ook in eigen boezem.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Details crash Benoot bekend: aan 67 per uur op auto, kwartier buiten bewustzijn

Op trainingskamp in het Italiaanse Livigno, nabij de Stelvio, kwam er een abrupt einde...

Interview | Dylan Groenewegen: ‘De foto met mijn vader na mijn ritzege krijgt een mooie plek aan de muur’

Voor onze Vuelta-special/Tourterugblik (hierrrr aan te schaffen) spraken we uitgebreid met Dylan Groenewegen. Hieronder...

Mooi beeld: Marianne Vos schrijft belangrijke boodschap voor zichzelf op stuur

Marianne Vos kwam zondag als eerste over de meet in de Zweedse WorldTour-koers Postnord...

Meer zoals dit

Tim Wellens spreekt over zijn overgang naar UAE: ‘Me opofferen voor Pogacar maar ook mijn eigen kansen gaan’

Tim Wellens trekt voortaan niet meer het vertrouwde rode shirt van Lotto aan. Vanaf...

Bob Jungels stapt over naar BORA: ‘Perfecte ploeg om écht terug te keren op hoogste niveau’

Bob Jungels mocht na een positieve coronatest bijna niet meedoen aan de Tour de...

Bondscoach Vanthourenhout baalt na WK-forfait Benoot: ‘Tiesj is onvervangbaar’

Tiesj Benoot is out voor de rest van het seizoen, na een zware val...