Mollema komt er niet aan te pas in kopgroep: 'Ik werd er gewoon keihard afgereden'

Bauke Mollema zat weliswaar in de juiste vlucht in de rit naar Mende, maar kwam er tussen zijn sterke medevluchters niet aan te pas.

Tour de France 2022 stage 14

De rit naar Mende beloofde een enorme strijd te krijgen om de vlucht van de dag. Zo geschiedde, want zelfs klassementsrenners lieten zich aan het begin van de etappe zien. Het lukte de Nederlander om toch in de kopgroep te geraken, maar hij had niet de benen om mee te doen om de dagzege.

Mollema vertelde na afloop over zijn dag tegen de NOS. "Ik werd er keihard afgereden en was gewoon niet goed genoeg. Zo simpel is het. Meteen in de start voelde ik me wel oké en reden we ook weg met een mooie groep, maar daarachter bleven ze aanvallen. Zelfs de klassementsrenners deden dat."

Daarom kreeg de vlucht geen ruimte en duurde het lang voordat een kopgroep ontstond. "Het kostte me zoveel kracht om in de vlucht te komen met al die sterke klimmers. Ik heb geprobeerd om onderweg even te herstellen, maar ik was gewoon niet goed meer. Ik zat al op mijn limiet om mee te zitten."

Op zo'n dertig kilometer van de meet lag een venijnig klimmetje waarop Alberto Bettiol besloot door te trekken. "Op een gegeven moment ging het wel iets beter en ik heb geprobeerd om het beste ervan te maken. Maar op dertig kilometer van de meet moest ik op dat klimmetje al passen. Ik kwam nog terug, maar dat had geen zin meer."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022