Christophe Laporte brengt Jumbo-Visma nog meer succes: 'Het was een typische Wout aankomst, maar ook voor Laporte'

Christophe Laporte zorgde voor een verrassing in Cahors. Wout van Aert gaf hem de kans voor eigen succes te gaan. Dat lukte hem met verve.

Tour de France 2022 stage 19

Ploegleider Frans Maassen keek bij de NOS even terug op de vijfde dagzege voor Team Jumbo-Visma. "Het houdt niet op", vertelde Maassen over de etappewinst van Laporte. "Wout zei dat hij niet ging meesprinten. Er kwam daardoor een nieuw scenario en toen kreeg Laporte de kans. Het is hem gegund."

Het werd een chaotische sprint, omdat de sprintersploegen vol achter aanvallers Gougeard, Stuyven en Wright aan moesten. "Er zit zoveel vermoeidheid in het peloton. De een na de ander werd weggereden. Het was ook nog een lastige aankomst. Eigenlijk een typische aankomst voor Wout, maar ook voor Laporte dus."

Jonas Vingegaard verloor in de slotfase nog vijf seconden op Tadej Pogacar. "Zonde van die vijf seconden, maar hopelijk pakt hij die morgen terug in de tijdrit. De planning daarvoor staat in de steigers. We gaan rond half 11 een rondje verkennen. We hebben inmiddels vijf etappes gewonnen en hopelijk komt er nog iets moois aan met Jonas."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022