José De Cauwer over stoppen Dumoulin: 'Jammer, hij was het perfecte uithangbord voor het wielrennen'

José De Cauwer heeft mooie woorden over voor Tom Dumoulin, die hij het perfecte uithangbord van het wielrennen noemt.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022 presentation

In de podcast De Tribune gaat de analist dieper in op het stoppen van Dumoulin. In eerste instantie was het de bedoeling dat de Nederlander zich nog zou opladen voor het WK tijdrijden en aan het einde van het jaar zou stoppen, maar Dumoulin heeft niet meer de intrinsieke motivatie om nog eens alles op alles te zetten.

De Cauwer: "Dit is nog maar eens een wake-upcall voor veel andere sporters en vooral voor hun omgeving om mentale problemen sneller proberen aan te pakken. Het is te ver gegaan bij Dumoulin en hij is nooit meer teruggekomen."

De Belg is zich gedegen bewust van de opofferingen die wielrenners vandaag de dag moeten maken. "Wielrennen is een van de moeilijkste sporten om te combineren met een gezin. Wekenlang zijn renners weg van huis. Renners moeten ook zoveel opofferingen maken. Zelf was ik vroeger een speelvogel. Ik kan me niet voorstellen om nu wielrenner te zijn. We zullen nog meer Dumoulins krijgen."

Bovenal vindt De Cauwer het jammer voor de sport in het algemeen dat Dumoulin op 31-jarige leeftijd zijn fiets al aan de wilgen hangt. "Dat is jammer, want we verliezen een groot talent. Hij was een intelligente en mooie renner. Het perfecte uithangbord voor het wielrennen."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022