Andere toppers over 'crazy' Evenepoel: 'Zou Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert'

Zijn concurrenten in de Vuelta zien in Remco Evenepoel alvast een heel grote bedreiging en vergelijken hem zelfs met de Wout van Aert van de Tour.

Classica San Sebastian > San Sebastian 2022

Hij wil er zelf niets van weten en zegt voor een plaats in de top 10 en één of twee etappezeges te gaan, maar Remco Evenepoel is - of hij het nu wil of niet - door z'n sterke rijden in de Clasica San Sebastian wel degelijk één van de topfavorieten voor de eindzege in de Vuelta.

Dat vinden ook zijn concurrenten die de afgelopen dagen persconferenties gaven. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad vroeg ze telkens naar hun gedachten over het Belgische wonderkind en die logen er niet om.

Sivakov

Bij INEOS Grenadiers gebruiken ze misschien wel de grootste superlatieven voor Evenepoel. Pavel Sivakov vergelijkt hem namelijk met Wout van Aert en noemt de rijstijl van de QuickStepper 'crazy'. "Als Primoz Roglic echt goed is, dan zal het wellicht wat meer gecontroleerd verlopen. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk Evenepoel. Hij zou de Vuelta kunnen rijden zoals Van Aert reed in de Tour: heel aanvallend en onvoorspelbaar."

Almeida

Joao Almeida was in de Giro waarin hij nog samen met Evenepoel reed meer een kwelgeest voor 'm dan een helper (en vice versa..), maar nu de Porrtugees bij UAE rijdt, heeft hij niets dan lof voor zijn oud-ploegmaat. "Remco is op dit moment één van de sterkste renners in het peloton. We gaan hem zeker in de gaten houden."

Maar hij denkt stiekem misschien toch ook nog wel even terug aan die Giro. "Natuurlijk spreken we hier wel over een grote ronde. Je kan op voorhand nooit inschatten of hij ook een slechte dag zal hebben."

Froome

Tenslotte is er nog de oude vos. Zelf zeer waarschijnlijk geen favoriet voor de eindzege. Dat ziet hij Evenepoel zeker doen. "Remco heeft laten zien dat hij het niveau heeft om mee te doen voor de eindzege. Daar twijfelt niemand aan."

Toch plaats ook hij dat ene voorbehoud. "Maar hij heeft zich nog nooit bewezen in een koers van drie weken. Dat is de echte uitdaging voor hem. Je moet niet één etappe goed zijn en tijd winnen. Je moet de pieken en de dalen kunnen managen. Je moet er ook staan op de slechte dagen. Wie dat het beste kan, zal deze Vuelta winnen."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022