Wout van Aert zondag terug in koers: 'De veer heeft lang gespannen gestaan, maar break heeft hem goed gedaan'

Wout van Aert keert dit weekend terug in competitie na zijn geweldige Tour de France. Het grote doel: het WK in Australië.

Tour de France 2022 stage 21

Zondag start Van Aert in de BEMER Cyclassics in Hamburg. Het zal de eerste koers zijn na de Tour de France en de eerste wedstrijd in zijn voorbereiding op het WK in Australië. Oorspronkelijk wilde Van Aert nog starten in de Clásica San Sebastián, maar hij was te moe en bovendien verkouden na de veeleisende Tour de France.

Ploegleider Marc Reef over de keuze van Van Aert om de Spaanse race te laten schieten. "Het is een erg intensieve Tour geweest, fysiek en mentaal", vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws. "De veer heeft lang gespannen gestaan. De voorbereiding op de Tour begon vroeg, de focus moest lang worden volgehouden, en de Tour zelf bracht veel druk mee. Voor Wout en voor het team."

Met enige tegenzin legde Van Aert zich neer bij het niet rijden in het Baskenland. "Wout koerst heel graag. Hij vindt het moeilijk om zijn fiets aan de kant te zetten. Maar het kon niet anders. De Tour is een groot succes geweest, dat heeft geholpen bij het accepteren."

"En nu is het kijken naar het einde van het seizoen. Dan moet je de juiste keuzes maken. We denken dat het goed zal uitpakken. Zo gauw hij kon, is hij met de opbouw van deze periode begonnen. Daarin staan Canada en het WK centraal."

Maar eerst Hamburg, waar Van Aert de kans op een zege uiteraard niet zal laten liggen. "Zijn break heeft Wout goed gedaan. Het is nu afwachten hoe hij ervoor staat. Soms loopt het minder goed op training en lukt het allemaal in koers. Soms is het andersom. We zullen er alles aan doen dat Wout kan zinnen zondag. Met de kwaliteiten die hij heeft kan hij ver komen."
Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022