Mathieu van der Poel voor rentree in Druivenkoers: 'Ik heb mijn topvorm zeker nog niet te pakken, maar heb er zin in'

Mathieu van der Poel keert deze woensdag terug in koers na zijn mislukte Tour de France. Het grote doel wordt het WK in Australië.

Tour de France 2022 stage 11

De Druivenkoers moet Van der Poel meteen goed liggen. Voorafgaand aan de Belgische koers deed hij zijn woordje bij Sporza. "Ik heb na de Tour veel gerust en pas vorige week beslist om hier te starten", opende de kopman van Alpecin-Fenix zijn verhaal. "Hopelijk ben ik er klaar voor."

In de Tour de France was hij dat duidelijk niet. Hij reed een anonieme Tour tot hij er in de elfde etappe de brui aan gaf. "Het voorjaar ging op korte termijn wel heel goed, maar na de Giro heb ik misschien iets te lang zonder fiets gezeten om dan redelijk hard te gaan trainen op hoogte in Livigno. Ik denk dat het een combinatie van die dingen is."

Na een aantal weken stage in Spanje maakt hij nu dus zijn rentree in de Druivenkoers, die vorig jaar gewonnen werd door Remco Evenepoel. "Ik heb mijn topvorm zeker niet te pakken nu, maar ik heb er zin in. Na een tijd wordt trainen doelloos en wil je gewoon weer koersen."

Wereldkampioenschap

De Nederlander heeft nog een ruime maand om in topvorm te komen, want hij hoopt te schitteren op de wegwedstrijd van het WK in Australië. "Ik hoop van koers tot koers, met trainingen tussendoor, naar mijn topvorm toe te groeien. Het is zeker de bedoeling om op het WK de kopman te zijn, dat zal normaal gezien ook wel lukken."

Na de Druivenkoers staat Van der Poel ook nog aan de start in de GP Wallonie en Primus Classic. Alpecin-Fenix rijdt niet de WorldTour-koersen in Bretagne en Canada, waar Wout van Aert zich voorbereidt op het WK.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022