Lefevere: 'Als je de aankopen van Jumbo-Visma ziet dan moeten ze over een onuitputtelijk budget beschikken'

Met de goede prestaties van Remco Evenepoel zou het kunnen dat Quick-Step Alpha Vinyl zich meer gaat richten op grote rondes.

Luik-Bastenaken-Luik 2022

Toch zal Quick-Step Alpha Vinyl voor komend seizoen de ploeg rondom Evenepoel niet veel verder uitbreiden. Enkel Jan Hirt werd aangetrokken om Evenepoel in de bergen bij te staan. "Hij zal nog een jaartje moeten wachten", vertelt Lefevere in de Eurosport-podcast Kop over Kop. "We hadden maar vijf renners die einde contract waren, waaronder Iljo Keisse en Dries Devenyns."

Devenyns wilde eerst stoppen met wielrennen, maar bedacht zich en plakt er toch nog een jaartje aan vast. "De andere jongens die ik heb genomen zijn Casper Pedersen en Tim Merlier. Een lead-out en een sprinter. Jan Hirt kan Evenepoel wel bijstaan. Maar ja, in de toekomst zullen er nog wel een paar jongens bij moeten komen."

Jongens als Sepp Kuss of de Wout Poels uit zijn jaren bij Team Sky. "Een type Kuss hebben we nog niet, maar ik ben blij met wat ik heb. Ik vind dat ik goed op weg ben met Quick-Step, maar als je ziet welke aankopen Jumbo-Visma doet... Die moeten over een onuitputtelijk budget beschikken. Een Van Baarle... Ik weet de cijfers. Als je de hele ploeg samen ziet, dan kan ik alleen maar met mijn ogen knipperen."

Gaat Quick-Step Alpha Vinyl later enigszins afscheid nemen van de klassiekerkern? "Klassiek zal het misschien wat minder zijn, want we hebben Stybar niet verlengd. Maar als Asgreen terug op niveau is, we hebben Lampaert en Alaphilippe zal nog eens Vlaanderen rijden. Dan hebben we nog steeds een goede ploeg voor de klassiekers, maar de concurrentie zit niet stil. Als je ook die ploeg van Jumbo-Visma ziet...'

Nieuws
  • Photo: Peter De Voecht /PN/Cor Vos © 2022