Peter Sagan rijdt namens Pierre Baguette-team in Ronde van Hongarije: 'Hij is niet in vorm, je gaat hem niet zien in koers'

In de Ronde van Hongarije doet een opvallende renner mee: Peter Sagan.

Sagan

De Slowaak stopte afgelopen winter met wielrennen op het hoogste niveau. Toch doet hij dit jaar mee aan de Ronde van Hongarije, omdat hij nog niet helemaal is gestopt. Voor het seizoen had hij nog één droom: meedoen aan de olympische mountainbikewedstrijd. Door hartoperaties is het verwezenlijken van die droom allerminst een zekerheid.

De Ronde van Hongarije, die hij rijdt namens het continentale Pierre Baguette-team, gebruikt hij als trainingskamp. Vertrouwensman Gabriele Uboldi in gesprek met Het Nieuwsblad: "Hij is niet in vorm. Peter ga je komende week niet zien in de koers. Hij gaat niet mee sprinten, of voor een ritzege gaan. Het gevoel is dat van een trainingskamp. Peter vindt het geweldig om hier renners als Cavendish en Viviani terug te zien."

Olympische Spelen

Tijdens een mountainbikewedstrijd in Valencia kreeg Sagan in februari last van zijn hart. Zijn hartslag schoot boven de tweehonderd slagen per minuut. Afgelopen weekend deed hij pas weer mee aan een wedstrijd. Door het missen van races heeft Sagan geen punten kunnen halen voor op de landenranking, waardoor plaatsing voor de Spelen ver weg is. Uboldi: "Mathematisch is het niet meer mogelijk om nog genoeg punten te halen."

Er is één dispensatieplek te vergeven, maar de vraag is of het IOC die aan Sagan gunt. "Het wordt heel moeilijk", vervolgt Uboldi zijn verhaal. "Maar Peter zal er sowieso bij zijn op de Spelen. Is het niet als atleet, dan maar gewoon als gast."

Nieuws
  • Cor Vos