Giro gaat verder zonder grote namen en een Nederlander

We moeten het in Italië verder doen zonder twee grote namen en ook het aantal Nederlanders in koers werd verder gedecimeerd. 

bram welten in een bocht

In Turijn stonden er bij de Giro-start nog 176 renners aan de start, maar na vier ritten moeten we het inmiddels al met 170 coureurs doen. De snelle rekenaar leert dat er dus al zes uitvallers zijn te noteren in de eerste dagen van de Ronde van Italië.

Pechvogel Gesink

De allereerste uitvaller van deze editie van de Giro was helaas een Nederland, en ook nog eens eentje die je het helemaal niet gunt - niet wat we het andere Nederlanders wel gunnen, maar Robert Gesink nog het minst.

De Achterhoeker liep in de eerste etappe een breukje aan zijn hand op en ging de dag nadien dus niet meer van start - hij reed de rit nog wel uit. Gesink is inmiddels alweer thuis in Andorra. De pechvogel hoopt nu de Vuelta te kunnen rijden in z'n afscheidsjaar.

Nog een Nederlander en twee toppers

Na Gesink volgden er nog vijf uitvallers. Eentje daarvan is een Nederlander die deel uitmaakt van de sprinttrein van Fabio Jakobsen: Bram Welten. De rappe renner van Team dsm-firmenich PostNL werd gisteren wakker met verhoging en kon dus niet meer van start gaan.

De Giro moet het ook doen zonder een andere snelle man, eentje van naam: Biniam Girmay. De Eritreër van Intermarché-Wanty kwam gisteren ten val en bezeerde daarbij z'n heup. Hij reed de rit niet uit en stapte in de ploegleidersauto.

Een andere grote naam, maar dan op klassementsgebied, ging een dag eerder al niet meer van start: Eddie Dunbar. De Ier van Jayco AlUla viel in de tweede etappe en kon vanwege knieproblemen de dag nadien zijn weg niet vervolgen. In de Giro van vorig jaar werd hij nog zevende.

Ook Torstein Træn (Bahrain Victorious) en Simon Carr (EF Education-EasyPost). De Noor kwam gisteren ten val; de Brit de dag ervoor.