Richard Plugge over herstel Van Aert en Vingegaard: 'Over twee weken kunnen we weer met ze praten als atleet'

Dinsdag kwam het goede nieuws dat Jonas Vingegaard weer op de fiets zit en buiten zijn rondjes kan maken. 

Plugge

In een videoboodschap gaf hij aan de Tour de France zeker nog niet uit zijn hoofd te hebben gezet. Zijn herstelvermogen is fenomenaal, en dat zou ook zijn redding kunnen zijn in de genezing van zijn kwetsuren en het zich tijdig in vorm rijden voor de Tour de France. In gesprek met Het Laatste Nieuws gaat CEO Richard Plugge in op de staat van de kopmannen. Naast Vingegaard ook Wout van Aert.

"Wout staat wat verder dan Jonas. Ze zijn weer aan het fietsen. Wout al meer dan Jonas. In eerste instantie was het belangrijk dat ze weer een gezond mens worden. Nu ben ik blij dat ze fysiek wat dingetjes kunnen. Nadien kunnen ze nadenken over wanneer ze weer atleet worden."

Atleet

Want: echt atleet zijn ze op dit moment nog niet, aldus Plugge. "Pas nadien kunnen we het hebben over een planning. Zoals het nu gaat kunnen we over een week of twee weer met ze praten als atleet. Met Wout moeten we kijken hoe we de komende week de planning kunnen maken. Wat Jonas betreft, is de Tour voor ons niet uitgesloten."

Vingegaard zijn grote kwaliteit is dat hij niet verzwakt over drie weken koers. De topvorm van de afgelopen twee seizoenen halen lijkt dan ook een onmogelijke klus. "Dat zullen we zien", aldus Plugge. "We gaan met Jonas enkel naar de Tour als hij honderd procent is. Hij is iemand die het snel oppakt en ontstellend veel talent heeft. Over maximaal twee weken kennen we het antwoord op de vraag of de Tour haalbaar is. Niet eerder. Ik heb er nog steeds goede hoop op."

Nieuws
  • Cor Vos