Vingegaard heeft heuglijk nieuws te melden (en knipt daarom stevig in zijn najaarsprogramma)

De tweevoudig Tourwinnaar wordt binnenkort vader en voelde zich nog nooit zo moe als nu. 

Vingegaard

Jonas Vingegaard heeft de Tour geen derde keer op rij kunnen winnen, maar hij heeft wel elders gescoord. Zijn echtgenote Trine Hansen is namelijk zwanger van hun tweede kindje. Het koppel verwelkomde enkele jaren geleden ook al een dochter die de naam Frida kreeg.

Trine Hansen was aanwezig op de slotdag van de Tour in Nice en het is duidelijk dat de geboorte niet meer lang op zich zal laten wachten. Dat heeft gevolgen voor het najaarsprogramma van Vingegaard, waar stevig in geknipt wordt.

(Lees verder onder de beelden)

De Vuelta a España zal de tweevoudige Tourwinnaar zo goed als zeker niet rijden. Zijn deelname aan het WK in Zürich hangt af van de familiaire situatie eind september. Voorlopig staan enkel de Clasica San Sebastian (10/08) en de Ronde van Polen (12/08 - 18/08) op zijn programma.

'Mentaal op'

Naast de zwangerschap van zijn vrouw, speelt ook de vermoeidheid een rol. "Sinds november vorig jaar heb ik niet echt een pauze gehad", legt Vingegaard uit. "Mentaal ben ik dus helemaal op. Ik ben nog nooit zo moe geweest."

"Ik heb nog niet eens de tijd gehad om alles tot me te laten komen. Vanaf het moment dat ik uit het ziekenhuis kwam, heb ik mij gefocust op de Tour. Alles wat er dus is gebeurd, moet eigenlijk nog op me indalen."

Nieuws
  • Cor Vos