Video | Lorena Wiebes is nog supergemotiveerd: 'Ik wil naar het WK'

Lorena Wiebes is uitgegroeid tot grote veelvraat in het vrouwenpeloton. Ze vertelt in gesprek met Wieler Revue dat ze ook naar het WK wil.

Simac Ladies Tour stage 2

Ook deze week won Lorena Wiebes alweer twee keer. In de Simac Ladies Tour schoot ze in de eerste twee etappes raak. Daarmee boekte ze respectievelijk haar negentiende en twintigste zege van het seizoen. Vandaag is een kans op een derde dagzege in de ronde door Nederland. "We moeten twee keer een klimmetje over, het kan chaos worden. We gaan het zien."

Wat betreft eindwinst laat ze het ook op haar afkomen, want de etappe van vrijdag zal lastig worden voor Wiebes. "Ik ga zo ver mogelijk proberen te komen, maar Pfeiffer is onze kopvrouw voor het algemeen klassement. Ze heeft alleen wat tijd verloren in de eerste etappe. De etappe van morgen kan veel veranderen in het klassement en de tijdrit natuurlijk ook."

Wiebes vertrekt volgend seizoen naar SD Worx, maar neemt in stijl afscheid bij Team DSM. De zeges komen haast op bestelling. "Ik wil het seizoen mooi afsluiten en ik ben nog steeds supergemotiveerd. Heel mooi om het zo af te sluiten. Bij SD Worx zal het volgend jaar misschien een iets aanvallendere koersstijl zijn, maar er zijn nog genoeg kansen op massasprints natuurlijk."

Ondertussen wacht nog het WK in Australië dit seizoen. Op een vrij zwaar parkoers, maar ziet Wiebes stiekem toch kansen? "Het is lastig, want in Nederland zijn veel sterke rensters. Het zou mooi zijn voor de ervaring. Iedereen wil naar het WK, maar we gaan het zien."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022