Movistar is in degradatiegevaar: 'Valverde zou graag aan de start van WK willen staan, maar krijgt geen toestemming'

Bij Movistar is het alle hens aan dek, want de Spaanse ploeg is in degradatiegevaar. En daar moet het laatste WK van Valverde voor wijken.

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

De laatste anderhalve maand van het seizoen zal ook in het teken staan van de strijd om degradatie. Onder meer EF Education-EasyPost, Lotto Soudal, Cofidis, Team BikeExchange-Jayco en Movistar staan in de gevarenzone. De Spaanse ploeg heeft nog de nodige koersen op het programma staan, waaronder midden oktober zelfs de Tour de Langkawi.

Voor de punten bij Movistar wordt nog steeds gekeken naar Valverde. In zijn afscheidsjaar moet hij daarom het WK waarschijnlijk overslaan, vertelt bondscoach Pascual Momparler aan AS. "Valverde zou graag aan de start willen staan van het WK, maar hij krijgt geen toestemming. Net als zijn ploeggenoot Alex Aranburu. De ploeg is verwikkeld in de strijd tegen degradatie."

Naast de Movistar-renners zullen ook Ion Izagirre en Jesús Herrada van Cofidis niet naar Australië vliegen. De kopstukken in de ploeg worden Juan Ayuso en Carlos Rodríguez, die zich momenteel beiden aan het uitwringen zijn in de Vuelta a España. "Zij zijn onze kopmannen. Ik heb verder nog contact gehad met Pello Bilbao, maar hij zal na de Canadese klassiekers een punt achter zijn seizoen zetten. Ik heb ook nog met Luis Léon Sánchez en Mikel Landa gesproken. We zullen zien."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022