Patrick Lefevere vindt WK-deelname Alaphilippe niet slim: 'Ik betaal hem niet om voor de Franse ploeg te rijden'

Julian Alaphilippe viel uit in de Vuelta a España, maar wil wel naar het WK. Volgens ploegbaas Patrick Lefevere geen slimme keuze.

Memorial Jef Scherens 2022

De Fransman kent een zeer moeilijk jaar met coronabesmettingen en valpartijen. Vooral in Luik-Bastenaken-Luik lag de tweevoudig-wereldkampioen er heel slecht bij. In de Vuelta a España liet hij in dienst van Remco Evenepoel weer bemoedigende dingen zien, maar viel hij wéér. Met een schouderblessure tot gevolg.

Daarmee leek de wereldkampioen van de laatste twee jaar zijn titel niet te gaan verdedigen, maar Alaphilippe staat erop om naar Australië af te reizen. "Ik heb dat nieuws over zijn deelname ook vernomen", vertelde Quick-Step Alpha Vinyl-ploegbaas Patrick Lefevere tegen Sporza. "Hij heeft me gebeld dat hij vrijdag zijn materiaal komt ophalen in onze service course in Wevelgem."

Lefevere staat niet bepaald achter het besluit van Alaphilippe. "Hij wil het riskeren, maar ik vind het niet zo slim. Mocht ik hem geweest zijn, dan zou ik het WK aan me voorbij hebben laten gaan en alles op de Italiaanse koersen gezet hebben. Maar ik begrijp de druk van - wat zal ik noemen - de Franse politiek."

"Ik betaal hem alleen niet om voor de Franse ploeg te rijden", gaat Lefevere verder. "Wereldkampioen worden is mooi, maar ik heb liever dat hij in onze trui koerst. Hij had voor de Vuelta al niet de beste conditie. Wat ik daar gezien heb, was goed. Maar vind het wel riskant."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 202c