Evenepoel over plannen 2023: 'Moest de Tour mij beter liggen, dan zou ik toch vragen naar daar te gaan'

Het is haast inherent aan de wielersport: Evenepoel heeft de Vuelta nog geeneens afgesloten, maar het gaat al over de volgende doelen.

La Vuelta ciclista a Espana 22-20

In gesprek met Het Laatste Nieuws gaat hij dieper in op zijn plannen voor 2023. Al begint hij zijn verhaal dat hij nog niet echt bezig is met volgend jaar. "Ik heb minder uurtjes geslapen dan gehoopt, maar gelukkig is het niet heel belangrijk meer. De euforie en emoties zullen mij straks wel wakker houden en klaarmaken voor de wedstrijd."

Op verzoek denkt hij toch alvast stiekem na over 2023. "Veel zal afhangen van de tijdritkilometers. Dat is voor mij nog steeds een belangrijk punt. Het x-aantal kilometer op de tijdritfiets. Moest de Tour mij volgend jaar beter liggen, dan zou ik toch vragen om naar de Tour te mogen gaan. Het is sowieso een risico, want er zal nog veel ervaring bij moeten in grote rondes. Maar afgelopen drie weken heb ik heel veel geleerd."

Net als Tadej Pogacar vorig jaar wint Evenepoel dit seizoen zowel een monument als een grote ronde. "Dat is echt iets wat niet vaak voorkomt, iets unieks. Elke renner die deze prestatie zou behalen, zou zeker 10 op 10 krijgen. Ik hoop dat dat voor mij ook het geval is", eindigt hij met een glimlach.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022