WK-topfavoriet Wout van Aert: 'Ik heb aangetoond dat ik klaar ben voor de strijd'

Wout van Aert werd in Canada maar weer eens tweede. In de GP Montréal kwam hij te kort tegen een ongenaakbare Tadej Pogacar.

Grand Prix Cycliste de Montreal 2022

Ondanks dat hij niet heeft kunnen winnen in Canada houdt Van Aert een goed gevoel over aan de trip naar Noord-Amerika. Hoewel hij uiteraard graag had gewonnen, stonden de wedstrijden toch vooral in het teken van het WK in Australië van over twee weken. "Het was een goede voorbereiding", reageerde hij na afloop.

In de GP Montréal kregen de renners bijna vijfduizend hoogtemeters te verstouwen. "Het parkoers in Montréal was zeer uitdagend en wellicht vergelijkbaar met dat in Wollongong over twee weken. Ik heb aangetoond dat ik klaar ben om daar de strijd aan te gaan, maar dit weekend heeft ook uitgewezen dat er een boel kapers op de kust zijn."

Te beginnen natuurlijk met Tadej Pogacar, die in Montréal liet zien ook weer over zeer goede vorm te beschikken. "Ik kon de eerste versnelling van Pogacar goed volgen, maar toen Yates besloot aan te gaan, moest ik alle zeilen bijzetten om mee te zijn. Ik zat in een groep met echte klimmers. Het feit dat ik hen op de klim kon volgen, toont aan dat het met de vorm goed zit."

Een echt goede sprint zat er tegen het einde niet meer in voor Van Aert. "In de slotfase moest ik met mijn krachten smijten en wellicht ging dat ten koste van mijn sprint. Ik word verslagen door een sterke renner. Tweede eindigen is hier zeker geen schande."

Nieuws
  • Photo: Brian Hodes/Cor Vos © 2022