HomeVuelta a EspañaEinde Vuelta, maar niet getreurd: deze koersen komen het leven kleuren tussen...

Einde Vuelta, maar niet getreurd: deze koersen komen het leven kleuren tussen Vuelta en WK

Het is nog maar net afgelopen natuurlijk, maar als liefhebber is de wielerfan nooit verzadigd van koers volgen. Na de finish van een grote ronde voelt het dan ook als vallen in een zwart gat, gelijk het uitlezen van een boek. Maar als je goed zoekt blijken er nog wél koersen te zijn die de moeite waard zijn te volgen, hieronder zetten we ze op een rijtje.

Ronde van Luxemburg

Deze vijfdaagse koers bestaat uit vier heuveletappes en een tijdrit van bijna dertig kilometer. Met zes WorldTour-ploegen aan de start een mooie optie om het gat tussen de Vuelta en het WK op te vullen. Deze koers duurt van 13-09 tot 17-09.

Ronde van Slowakije

Deze vijfdaagse koers begint met een proloog, die opgevolgd wordt door vier etappes door bergen en heuvels. Deze koers werd eerder gewonnen door onder andere Alaphilippe, Sagan en Tratnik. Met vier WorldTour-teams aan de start en Gijs Leemreize als Nederlandse kopman voor Jumbo-Visma een mooie koers om te volgen. Deze etappekoers begint op 13-09 en eindigt op 17-09.

Grand Prix de Wallonië

Deze koers voor de heuvelspecialisten zal op woensdag 14 september voor onder andere Mathieu van de Poel en Biniam Girmay als voorbereiding op het WK dienen. Wie weet dat de winnaar op de Citadel de Namur een twee weken later wel in de regenboogtrui rondrijdt.

Coppa Sabatini

Op donderdag 15 september wordt de Coppa Sabatini verreden. In Italië gaan ze opzoek naar een opvolger voor Valgren die er vorig jaar met de winst vandoor ging.

Kampioenschap van Vlaanderen

Vrijdag 16 september zullen we in Vlaanderen hoogstwaarschijnlijk een sprintduel kunnen bekijken tussen de grote der aarde. Zowel Groenenwegen als Jacobsen staan aan het vertrek. Zal een van deze twee Nederlandse klasbakken Philipsen opvolgen, of gaat er iemand anders met de winst aan de haal?

12th Primus Classic

Zaterdag mogen we voor de buis kruipen voor een nieuw sprintersduel. Zal Arnoud de Lie de punten voor Lotto Soudal mee naar huis kunnen nemen, of zal een van de andere grote sprinters er mee vandoor gaan? Groenenwegen, Philipsen, Jakobsen, en Démare staan namelijk ook aan de start.

19th Memorial Marco Pantani

Op zaterdag 17 is er ook nog de Memorial Marco Pantani. Deze koers is onderdeel van het programma van Girmay op weg naar het WK. Ook Bernal zal hier aan de start verschijnen.

19th Gooikse Pijl

Zondag is er opnieuw een koers in België voor de sprinters. Ook bij deze koers zal De Lie tegen Philipsen, Jacobsen en Groenenwegen moeten strijden om de punten.

76th Grand Prix d’Isbergues – Pas de Calais

Ook in Frankrijk mogen op zondag 18 september de sprintersbenen getest worden. Hier zullen Ewan en Démare als favorieten ten strijde trekken om Viviani als winnaar op te volgen.

WK

Voor de mensen die laat gaan slapen of al vroeg wakker zijn is er op zondag ook de start van het WK te zien. Rond 04:30 wordt namelijk de finish van de ITT bij de elite vrouwen verwacht. Wie zal als eerste de nieuwe regenboogtrui in beslag nemen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vaak last van zadelpijn? Dit kan je er tegen doen!

Zadelpijn is misschien wel het meest voorkomende en vervelendste kwaaltje, waar zowel prof- als...

Echtgenote Primoz Roglic: ‘We hebben een hele moeilijke winter achter de rug als familie’

De beestachtige klimtijdrit naar de top van Monte Lussari heeft voor het beloofde spektakel...

🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het ‘gewoon’

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen...

Giro | Hoe Georg Preidler een splijtzwam werd in de Giro die Tom Dumoulin won: ‘Eigenlijk wilde ik hem ook helemaal niet meenemen’

Op de slotdag van deze Giro gaan we 5 jaar terug in de tijd. Tom Dumoulin won, maar in Team Sunweb zat ook een Oostenrijkse splijtzam. Een reconstructie.

Meer zoals dit

Vuelta-parkoers bekend en het Monster zit er weer in: hier lees je alles over de Angliru (en andere zware bergritten)

Deze berg, wat een hel! We hebben toch wel een beetje medelijden met de renners... (maar het is natuurlijk ook fantastisch!)

Mathieu van der Poel stapt meteen op de fiets om hoofd leeg te maken

Na een hoop tumult om het incident dat plaatsvond de avond voor het wereldkampioenschap,...

Remco Evenepoel in Binche-Chimay-Binche voor het eerst in regeboogtrui te zien

In de Belgische semiklassieker Binche-Chimay-Binche mogen we Remco Evenepoel voor het eerst zien schitteren...