HomeVuelta a EspañaEinde Vuelta, maar niet getreurd: deze koersen komen het leven kleuren tussen...

Einde Vuelta, maar niet getreurd: deze koersen komen het leven kleuren tussen Vuelta en WK

Het is nog maar net afgelopen natuurlijk, maar als liefhebber is de wielerfan nooit verzadigd van koers volgen. Na de finish van een grote ronde voelt het dan ook als vallen in een zwart gat, gelijk het uitlezen van een boek. Maar als je goed zoekt blijken er nog wél koersen te zijn die de moeite waard zijn te volgen, hieronder zetten we ze op een rijtje.

Ronde van Luxemburg

Deze vijfdaagse koers bestaat uit vier heuveletappes en een tijdrit van bijna dertig kilometer. Met zes WorldTour-ploegen aan de start een mooie optie om het gat tussen de Vuelta en het WK op te vullen. Deze koers duurt van 13-09 tot 17-09.

Ronde van Slowakije

Deze vijfdaagse koers begint met een proloog, die opgevolgd wordt door vier etappes door bergen en heuvels. Deze koers werd eerder gewonnen door onder andere Alaphilippe, Sagan en Tratnik. Met vier WorldTour-teams aan de start en Gijs Leemreize als Nederlandse kopman voor Jumbo-Visma een mooie koers om te volgen. Deze etappekoers begint op 13-09 en eindigt op 17-09.

Grand Prix de Wallonië

Deze koers voor de heuvelspecialisten zal op woensdag 14 september voor onder andere Mathieu van de Poel en Biniam Girmay als voorbereiding op het WK dienen. Wie weet dat de winnaar op de Citadel de Namur een twee weken later wel in de regenboogtrui rondrijdt.

Coppa Sabatini

Op donderdag 15 september wordt de Coppa Sabatini verreden. In Italië gaan ze opzoek naar een opvolger voor Valgren die er vorig jaar met de winst vandoor ging.

Kampioenschap van Vlaanderen

Vrijdag 16 september zullen we in Vlaanderen hoogstwaarschijnlijk een sprintduel kunnen bekijken tussen de grote der aarde. Zowel Groenenwegen als Jacobsen staan aan het vertrek. Zal een van deze twee Nederlandse klasbakken Philipsen opvolgen, of gaat er iemand anders met de winst aan de haal?

12th Primus Classic

Zaterdag mogen we voor de buis kruipen voor een nieuw sprintersduel. Zal Arnoud de Lie de punten voor Lotto Soudal mee naar huis kunnen nemen, of zal een van de andere grote sprinters er mee vandoor gaan? Groenenwegen, Philipsen, Jakobsen, en Démare staan namelijk ook aan de start.

19th Memorial Marco Pantani

Op zaterdag 17 is er ook nog de Memorial Marco Pantani. Deze koers is onderdeel van het programma van Girmay op weg naar het WK. Ook Bernal zal hier aan de start verschijnen.

19th Gooikse Pijl

Zondag is er opnieuw een koers in België voor de sprinters. Ook bij deze koers zal De Lie tegen Philipsen, Jacobsen en Groenenwegen moeten strijden om de punten.

76th Grand Prix d’Isbergues – Pas de Calais

Ook in Frankrijk mogen op zondag 18 september de sprintersbenen getest worden. Hier zullen Ewan en Démare als favorieten ten strijde trekken om Viviani als winnaar op te volgen.

WK

Voor de mensen die laat gaan slapen of al vroeg wakker zijn is er op zondag ook de start van het WK te zien. Rond 04:30 wordt namelijk de finish van de ITT bij de elite vrouwen verwacht. Wie zal als eerste de nieuwe regenboogtrui in beslag nemen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

📸 Lelijk of briljant? Deze koeien- en varkenswielerpakjes vallen in ieder geval op…

De tijd dat half Nederland in een shirtje van Rabobank de weg op ging...

Van Hooydonck over verhouding bij Alpecin-Deceuninck: ‘In volgende koersen staat Van der Poel nog twee trapjes boven Philipsen’

De wereldkampioen vertelt regelmatig dat hij over het algemeen een paar koersen nodig heeft...

Van der Poel verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck tot eind 2028! ‘Een logische keuze’

Eerder werd bekend dat Van der Poel voor tien jaar verbonden blijft aan het...

Monsterdeal! Mathieu van der Poel tot en met 2033 op Canyon-fietsen

De samenwerking werd bekrachtig in Koblenz, waar het hoofdgebouw is van het Duitse fietsenmerk....

Meer zoals dit

Vuelta-baas: ‘We willen finish organiseren op meer dan 3000 meter hoogte’

Bij de Vuelta houden ze wel van uitdagingen en extremen. Iedere Ronde van Spanje...

Overzicht: deze toppers rijden in 2024 de Giro, Tour en Vuelta

Giro De Ronde van Italië is volgend jaar niet zo zwaar in vergelijking met de...

Vuelta 2024: loodzwaar parkoers, 9 (!) aankomsten bergop en start in Portugal

Zopas werd het parkoers van de 79e editie van de Vuelta a España onthuld....