Madouas zet eerste etappe 82ndSkoda Tour Luxembourg naar zijn hand

Team FDJ liet zich goed zien deze eerste etappe van de Ronde van Luxeburg en krijgt loon na werk. Valentin Madouas ontsnapt op de laatste klim van de dag en wordt niet meer teruggepakt. Hij kroont zich tot winnaar van de eerste etappe en pakt de leiderstrui.

Tour des Flandres 2022

Tijdens de heuvelachtige etappe van 168 kilometer bleef tot 12 kilometer voor de streep een kopgroep van zes weg. Door werk van onder andere FDJ, Trek-Segafredo en Quick-Step Alpha Vinyl werd deze groep ingerekend.

Op de een na laatste klim stond de achterdeur wijd open en werd het peloton verder uitgedund. Onder andere Ballerini komt in moeilijkheden. Na de klim stort zich, wat er van het peloton over is, de afdaling in om vervolgens de laatste beproeving van de dag tegen te komen: de laatste 3 kilometer die nog even flink oplopen.

Op de laatste klim wist Kevin Geniets te ontsnappen, maar het uiteengereden peloton kwam achterop. Hier zat ook Madouas bij de voorste gelederen, hij liet er geen gras over groeien en koos meteen de tegenaanval, met nog 1.8 km te gaan. Sjoerd Bax en Clément Berthet zetten de achtervolging. Het gat op de nummer drie van afgelopen Ronde blijkt echter te groot, al komt Bax op drie seconden binnen en Berthet op zeven. Daarachter wint Trentin voor team UAE de sprint van wat er aan peloton is overgebleven.

Nieuws
  • Madouas op weg naar plek 3 in de Ronde Foto: Cor Vos