Samenwerking tussen Toon Aerts en Baloise Trek Lions stopt na positieve dopingtest

Met het veldrijseizoen voor de deur stop de samenwerking Toon Aerts bij de Belgische Baloise Trek Lions ploeg. Na een positieve dopingtest in januari eerder dit jaar en nog geen duidelijkheid over de gevolgen is besloten dat Aerts niet van start zal gaan.

worldcup Cyclocross in Flamanville Elite men

In januari is een minimale hoeveelheid van de stof letrozol gevonden in het lichaam van de 28-jarige Aerts. Aerts diende na de positieve test al snel bezwaar in met bewijzen tegen de positieve test. Na een half jaar heeft de UCI nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over eventuele sancties. V

Vandaag maakte Sven Nys tijdens een persconferentie bekend dat de samenwerking tussen de Baloise Trek Lions en Aerts stopt. Nys geeft aan dat dit vooral te maken heeft met dat er geen zicht is op wanneer uitsluitsel komt vanuit de UCI. Nys geeft aan dat de ploeg Aerts wél gelooft: “we zijn Toon en zijn verdediging steeds blijven geloven”.

Aerts laat weten dat hij blijft trainen om er weer te kunnen staan als dit weer kan. Dat dit niet aanstaand weekend zal zijn bij de opening van het cross-seizoen lijkt door de bekendmaking van de breuk wel duidelijk.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos