Van der Poel sprint Girmay en Philipsen vierkant uit het wiel en wint GP Wallonie

Mathieu van der Poel heeft de GP Wallonie op zijn naam geschreven. Hij was de betere van Biniam Girmay en Gonzalo Serrano.

Grand Prix de Wallonie 2022

In regenachtige omstandigheden werd de GP Wallonie vandaag gereden. De grote vraag in Wallonië was hoe Mathieu van der Poel ervoor zou staan. Van de kopgroep bleef de jonge Fransman Ewan Costiou het langst over, maar ook hij was richting de Citadel van Namen een vogel voor de kat.

In dienst van Girmay legde Intermarché-Wanty-Gobert op de helling een hoog tempo op, maar toch weerhield dat Dylan Teuns en Gonzalo Serrano er niet van om ten aanval te trekken in de slotfase. De Belgische ploeg leek het niet dicht te kunnen rijden, maar toen pakte Van der Poel de kop over en reed vlot het gat dicht. Mede door zijn knappe bochtenwerk.

Dat leek de Nederlander in dienst van Philipsen te doen, want die zat achter Girmay en Van der Poel in derde positie. Op het laatste recht stuk ging Van der Poel als eerste aan en hij sprintte Girmay en zijn ploegmaat klinklaar uit het wiel. Girmay pakte nog wel wat meters terug, maar echt spannend wist hij het niet meer te maken. Zodoende boekte Van der Poel zijn eerste overwinning sinds de eerste etappe van de Giro d'Italia.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022