Van der Poel weet niet wat vorm waard is tegen topfavorieten: 'Al is het verslaan van Girmay misschien wel een referentie'

Mathieu van der Poel voelde zich niet geweldig, maar op de Citadel van Namen liet hij met zijn sprint zien dat het met de vorm wel goed zit.

Grand Prix de Wallonie 2022

In de GP Wallonie legde hij een aantal renners van naam er met een snedige sprint op. Onder anderen Biniam Girmay, Gonzalo Serrano en Dylan Teuns moesten lijdzaam toezien hoe indrukwekkend de eerste aanzet van Van der Poel was. De Afrikaan kwam nog wel sterk opzetten, maar was veel te laat om het nog echt spannend te maken.

Even daarvoor had Van der Poel al flink moeten opschuiven op de Citadel van Namen en ook had hij het gat gedicht op de ontsnapte Teuns en Serrano. Nochtans sprak de Nederlander van een niet zo'n goede dag. "Het harde werk zit erop", aldus Van der Poel na afloop tegen Het Nieuwsblad. "Ik heb deze wedstrijden eigenlijk niet meer nodig, maar zo'n Citadel an Namen is wel net wat anders dan diep gaan op training. Die koershardheid, daar doe ik het voor."

Wat deze prestatie zegt voor het WK weet Van der Poel niet zo goed. Al heeft hij iets meer een referentie gekregen in Wallonië. "Ik ga me niet verstoppen. Ik weet niet of ik op het niveau van de favorieten zit omdat ik er niet meer echt tegen gekoerst heb. Girmay was anders wel goed in Canada en die reed hier toch ook. Misschien is dat wel een referentie."

Zaterdag wacht nog de Primus Classic en de week erna rijdt Van der Poel ook de Mixed Relay in Australië. Zondag reist Van der Poel af naar de andere kant van de wereld. "Ik heb mijn vlucht nog gewijzigd om in business te kunnen vliegen. Dat is een kleine investering, maar dat scheelt wel als je zo frisser uit dat vliegtuig kunt stappen. Dus proberen we dat maar."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022