HomeCyclocrossMorgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

Morgen barste het ook in Nederland los: het veldritseizoen

Het wegseizoen is nog volop bezig, met nog grote koersen als het WK op de agenda. Toch begint morgen (17 september) het veldrijseizoen met de Kleebergcross in Limburg! Terwijl grote toppers nog op de weg rijden, zullen morgen de eerste UCI-punten verdeeld worden in Nederland.

De Limburgse Kleebergcross wordt verreden in Mechelen. Hier is voor de jeugd elk jaar ook een klimcriterium te verrijden. De organisatie van dit klimcriterium organiseert nu ook de opening van het crossseizoen. De Kleebergcross is dit jaar voor het eerst een UCI-cross.

Wie zal er met de winst vandoor gaan in de eerste veldrit van het seizoen? De te kloppen ploeg lijkt Baloise Trek Lions te zijn. Met Pim Ronhaar en de David Haverdings hebben zij twee toptalenten aan de start staan die tot de favorieten gerekend moeten worden. Voor de 18-jarige Haverdings zal het de eerste cross worden bij de grote mannen.

Bij de vrouwen is de favorietenrol voor Inge van der Heijden en Hélène Clauzel. De 18-jarige Leonie Bentveld maakt haar debuut bij de elite/beloften-cross. Wat de nummer twee van het WK bij de junioren van vorig jaar zal presteren is lastig te voorspellen.

De organisatie van de Kleebergcross heeft er voor gekozen het prijzengeld eerlijk te verdelen tussen de mannen- en vrouwencategorie. Hopelijk zien we deze eerlijke verdeling vaker terugkomen door het veldritseizoen heen.

Voor de liefhebber van cross is er goed en slecht nieuws. Dit zowel goede als slechte nieuws is dat de cross niet op tv te volgen is. Nu is de vraag: wat is het goed deel hier dan van? Nou, de cross kan wel live bekeken worden en de toegang is gratis! De echte liefhebber moet er misschien wat reistijd voor over hebben, maar kan dan wel weer van de cross genieten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Twitter UCI laat zien: Ivo Oliveira heeft zijn veterstrikdiploma nog niet binnen

De meeste renners in het peloton rijden rond met het boa-systeem. Met één draai...

Pascal Eenkhoorn: ‘Ik zei op drie ronde van het einde al ‘gefeliciteerd’ tegen Evenepoel’

Eenkhoorn leek nog voor het zilver te gaan in de slotkilometer, maar hij had...

Bondscoach Koos Moerenhout: ‘Mathieu was verkouden toen hij aankwam en lag op andere verdieping’

De beste Nederlander in Australië was Bauke Mollema op de 25ste plek. Daarmee kon...

Bauke Mollema hoorde net voor koers van arrestatie Van der Poel: ‘Het is een bizar verhaal’

Mollema liet zich zien tijdens de koers, maar op het moment dat de afscheiding...

Meer zoals dit

Nys houdt na positieve dopingtest vertrouwen in Toon Aerts: ‘We zijn allemaal aangeslagen, maar Toon is een hele correcte gast’

Een schok ging door de cross toen Toon Aerts een positieve dopingtest afleverde. De Belg ontkent iets verkeerd te hebben gedaan en zijn manager Sven Nys houdt vertrouwen in Aerts.

Toon Aerts op non-actief na dopingsporen in urine: ‘Ik tast momenteel in het duister hoe dit is kunnen komen’

Toon Aerts is op non-actief gezet door zijn ploeg Baloise Trek Lions. Er zijn namelijk sporen van een dopingproduct gevonden in zijn urine.

Eli Iserbyt gaat z’n geluk beproeven op de mountainbike komende zomer: ‘Ideaal om iets nieuws te ontdekken’ 

De kleine Belg gaat Mathieu van der Poel achterna. Hij vertelt erover.