Koen Bouwman laat zich ook in Slowakije zien als winnaar: 'Eendagskoersen? Mijn hart ligt vooral bij grote rondes'

Koen Bouwman ontpopte zich in de Giro d'Italia als winnaar en daar gaat hij mee verder in de Ronde van Slowakije. Hij won de derde etappe.

Tour de Slovaquie 2022 stage 3

In de derde etappe zat Bouwman op het juiste moment op de juiste plek. Na de laatste bocht trok hij vol door, enkel Luca Colnaghi kwam nog in de buurt maar de Italiaan wist Bouwman niet meer te verslaan. De renner van Team Jumbo-Visma laat na de Giro d'Italia weer zien dat er een winnaar in hem schuilt.

Onlangs vertelde hij in gesprek met Wieler Revue over de winnaar in hem. In Italië eerder dit jaar liet hij zien dat hij ook over snelle benen beschikt. "Dat sprintje heb ik altijd gehad. In 2017 won ik een rit in de Dauphiné waarbij ik mijn vluchtgenoten uit het wiel reed in de sprint."

Als helper kon hij dat echter niet laten zien. "Als je 95 procent van de koersen moet knechten, kun je dat niet laten zien. Voor de ploeg was het geen verrassing. Zeker na zware dagen ben ik gewoon rap. Koersen als Luik of Amstel moeten me ook goed liggen. Ik heb Lombardije een aantal keer goed gereden, maar ik heb nog niet heel veel laten zien in eendagskoersen."

Hij eindigde tenslotte nog nooit bij de eerste vijftig in een monument. "Ik moet nog ontdekken hoe ik me daarop moet voorbereiden. Tegelijkertijd ligt mijn hart vooral bij de grote rondes. De eendagswedstrijden ambieer ik op dit moment eigenlijk niet."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022