Jordi Meeus legt Démare er op in de Primus Classic

Met de wisselende weersomstandigheden was de Primus Classic geen makkelijke koers. Toch kwam het, zoals van tevoren verwacht werd, aan op een sprint. Wel was het een sprint met een klein groepje, omdat de finale gekleurd werd door een valpartij. De Belgische Meeus legt vanuit deze zegeviert na een mooie spurt.

Primus Haacht Classic 2022

In het begin van de koers mochten we genieten van het prachtige beeld van Nikki Terpstra in de kopgroep. De renner, die van de week bekendmaakte na dit seizoen te stoppen, mogen we gerust het esthetisch hoogtepunt van de koers van vandaag noemen.

Een andere Nederlander die op de fiets een lust voor het oog is ging vandaag niet van start. Mathieu van der Poel liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan vanwege verhoogt risico op blessures. Met de wisselde weersomstandigheden is de kans op valpartijen natuurlijk groter. En daar wil Van der Poel niet zijn WK door laten verpesten.

Met nog zo’n tien kilometer te gaan was nog even een groepje dat het ging proberen. Hier zat onder andere Campenaerts mee. Deze groep hield het niet lang vol en werd teruggegrepen. Toen was het wachten op de sprint begonnen. De sprintploegen begonnen zich te positioneren. Te verwachten was dat Quick-Step Alpha Vinyl het met Jakobsen, de winnaar van gisteren zou gaan proberen. De Nederlander haalde echter de finale niet en stapte uit.

In de laatste kilometers werd door een valpartij, van de renner op kop van het peloton, de koers in een andere vorm gedrukt. Een kleine groep splitste zich af met daarin Démare, Sinkeldam, Schelling en ook Jordi Meeus. Deze jonge Belg won de sprint van Démare en mocht dus plaatsnemen op het hoogste treetje.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos