Deze aanstormende talenten wonnen het WK tijdrijden bij de junioren

Joshua Tarling en Zoë Bäckstedt wonnen vandaag bij de junioren het WK tijdrijden. De twee Britten bezorgen de Britse wielerfan een topdag. En ze rijden zichzelf mooi in de kijker van de grote teams. Deze wedstrijden geven vaak een goed beeld van wie we over een paar jaar bij de World Tour zien meerijden.

World Championships men junior - ITT 2022

Hoe de carrière van dit soort talenten loopt blijft altijd afwachten. Toch is het winnen van een WK wel een goede voorbode. Zowel Bäckstedt en Tarling werden van tevoren gezien als favorieten voor de wedstrijd. Zij wisten hun rol waar te maken tot blijdschap van het Britse wielrennen.

Bäckstedt was de eerste van de twee die vandaag de regenboogtrui in ontvangst mocht nemen. Ze reed alle concurrentie naar huis. De nummer twee moest ruim anderhalve minuut toegeven op het achttien kilometer lange parkoers. Dat zegt genoeg over de overmacht van de Britse Bäckstedt.

Een paar uur later stormt Tarling op de finish af. Hij pakt twintig seconde op de nummer twee en weet, als laatste renner, meteen dat hij wint. Met ruim negenenveertig kilometer per uur over het achtentwintig kilometer lange parkoers een mooie prestatie van de Brit.

Nieuws
  • Tarling tijdens het WK Foto: Cor Vos