4 renners uit de WorldTour, één absolute helper: deze beloften rijden vannacht namens Nederland op het WK

Vannacht gaat het WK verder met de mannelijke beloften. Wie komen er namens Nederland aan de start in Wollongong?

Tour of Denmark 2022 stage-3

Olav Kooij

Als het op een sprint aankomt, zal niemand in het peloton de gelijke zijn van Olav Kooij. De sprinter van Team Jumbo-Visma won dit seizoen al elf keer. Kooij is echter meer dan een snelle renner en op een goede dag moet hij de Mount Pleasant kunnen overleven.

Casper van Uden

Mocht het Kooij niet lukken, dan kan Nederland nog de kaart Casper van Uden spelen. De renner van Team DSM werd dit seizoen al vierde in een loodzware Scheldeprijs. Van Uden is nog iets allrounder dan Kooij en kan een heuveltje makkelijker overleven. Is in de sprint ook pijlsnel.

Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022

Mick van Dijke

Mick van Dijke opereert het laatste jaar regelmatig als lead-out van Kooij, maar in een ploeg van vijf kan de Zeeuw ook dienen als vooruitgeschoven pion om aanvallen lam te leggen. Mocht een aanval met Van Dijke het tóch uitzingen tot het einde, dan heeft de renner van Team Jumbo-Visma ook het vermogen om het af te maken.

Tim van Dijke

Broer Tim van Dijke zal misschien iets minder vrijheid hebben en zich volledig moeten bekommeren om zijn ploegmaat Kooij. Won dit seizoen de proloog in de Sibiu Cycling Tour en vorig jaar de zesde etappe in de CRO Race.

Axel van der Tuuk

Axel van der Tuuk is een hardrijder en in die hoedanigheid is hij ook meegenomen. Van der Tuuk zal vroeg in de koers de kop van het peloton nemen om te controleren. Reed twee seizoenen voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, maar komt sinds dit seizoen uit voor Metec.

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2022