Wielrennen volgen gaat door vandaag start de Cro Race

Wielrennen volgen gaat gewoon door, vandaag start de Cro Race. Met enkele grote namen aan de start van deze meerdaagse een mooie race om te volgen.

Omloop van het Houtland 2022

Nu ook het wereldkampioenschap afgelopen is komt het off season dichter en dichterbij. Maar niet getreurd, want zo ver is het nog echt niet, vandaag start in Kroatië de Cro Race en er komt nog meer aan. In deze UCI 2.1 etappekoers staren zes World Tour teams met enkele grote renners. Jumbo Visma gaat naar Kroatië met Jonas Vingegaard die daar kan rekenen op hulp van een sterke ploeg. Met bij de Ineos Grenadiers ploeg Geraint Thomas, Elia Viviani en Michał Kwiatkowski mogen we vanuit dit kamp ook vuurwerk verwachten.

De race start vandaag met een grotendeels vlakke etappe met twee klimmetjes aan het eind. Het is dus afwachten wie er de klimmetjes overleeft en dan de rapste is. De tweede etappe zal ook grotendeels vlak zijn, met een vlakke finish. Op woensdag is opnieuw een vlakke etappe maar donderdag wordt een punchfinish verwacht met een klim op het einde van de etappe. Vrijdag een heuveletappe die niet veel verschil zal maken. Zaterdag is de koninginnenetappe met een paar flinke klimmen, hier zal het klassement gemaakt worden. Zondag blijft een vlakke etappe over naar Zagreb, met een sprintfinish in de hoofdstad.

Nieuws
  • Foto: Cor Vos