Transfer Evenepoel volgens Lefevere niet aan orde: 'Ze drukten me op het hart er niets van te geloven'

Remco Evenepoel zou begeerd worden door INEOS Grenadiers, maar volgens Patrick Lefevere staat de wielerster niet op het punt te vertrekken.

World Championships elite men - Road - 2022

Met de slagkracht die INEOS Grenadiers heeft, is het geen gekke gedachte dat ze jagen op Evenepoel, die nog tot en met 2026 vastligt bij Quick-Step Alpha Vinyl. Samen met Pogacar en Vingegaard is hij momenteel één van de drie beste klassementsrenners ter wereld. Eerst reageerde Lefevere vrij cryptisch op de geruchten. "Als iemand in een huwelijk wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet", vertelde hij.

In gesprek met Het Nieuwsblad geeft hij nu meer uitleg. "Ik ga toevallig donderdag met Patrick (vader van Remco, red.) eten en we gaan bespreken hoe het de komende weken allemaal gaan aanpakken: de huldiging in Brussel, die wedstrijd in Binche, enzovoort. Ik heb ook kort met Remco gebeld en hij gaat ook proberen om even kort langs te komen. Ze drukten me allebei op het hart dat ik van die INEOS-saga niets moet geloven. Het is veel belangrijker hoe we nu alles aanpakken wat er op die jongen afkomt."

Toen Evenepoel nog junior was en Lefevere de Belg eigenlijk nog één jaar belofte wilde laten blijven, zwaaide INEOS Grenadiers ook al met een zak geld. En ploegbaas Jim Ratcliffe zal nu nóg meer over hebben voor de wereldkampioen. "Alles is te koop, maar geef me één reden waarom onze baas zijn ploeg zou verkopen aan een andere miljardair? Dat gaat niet gebeuren."

Dus volgens Lefevere is er geen enkele kans dat Evenepoel vertrekt. "0,00 procent. Voor mij is het onbespreekbaar. Ik vond het fijn dat Patrick en Remco me gebeld hebben om me gerust te stellen, maar eigenlijk heb ik om heel die saga moeten lachen. Er zal flink over gediscussieerd worden op café en misschien worden er vijf kranten meer verkocht, maar dat allemaal omwille van een berichtje. Het is een eigen leven gaan leiden."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2022