UCI haalt zich wederom woede op de hals met belachelijk parkoers in de CRO Race

De CRO Race werd op de slotdag gewonnen door Matej Mohoric. Maar na afloop ging het ook over het parkoers in Kroatië.

CRO Race 2022 stage 6

De slotetappe werd gewonnen door Elia Viviani, terwijl Mohoric met zijn tweede plaats Jonas Vingegaard in extremis uit de leiderstrui reed. Maar na afloop ging het ook over het parkoers, dat niet voor het eerst in de week op het randje en misschien wel daaroverheen was.

Sterker nog, je kunt wel stellen dat het een slotrondje was dat simpelweg niet thuishoort in de wielersport. Scherpe bochten in smalle straatjes, allerlei verkeersmeubilair. Eerder in de week lag er ook al een smalle finish in razende vaart naar beneden. Jumbo-Visma Jos van Emden liet dan ook van zich horen. "De UCI is nog maar weer eens de UCI. Niet alleen zondag, maar ook in twee andere etappes was het er ver over."

De Nederlander reageert daarbij op een bericht van Johan Bruyneel, die een cynische tweet eruit gooide. "Geweldig om te zien dat de UCI van de veiligheid van renners tegenwoordig een van haar prioriteiten maakt", vertelde de voormalig-ploegbaas.

Overigens is het geen nieuw rondje in de CRO Race. Jetse Bol schreef op Twitter dat hij zeven jaar geleden precies hetzelfde parkoers aflegde. "Het is een probleem dat al lang meegaat." Een probleem waar dus niets aan wordt gedaan.

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022