Olav Kooij maakt grote indruk met zege in Sparkassen Münsterland: 'Wil het snel in grote rondes laten zien'

Er stond geen maat op Olav Kooij in de Sparkassen Münsterland. In Duitsland versloeg hij een groot gedeelte van de absolute sprinttop.

Sparkassen Muensterland Giro 2022

In Duitsland stonden onder anderen Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen aan de start, maar zij kwamen er allen niet aan te pas tegen de ongenaakbare Olav Kooij, die de Sparkassen Münsterland met lengtes voorsprong wist te winnen. "Op het einde vond ik de ruimte en voelde ik dat ik nog een versnelling in de benen had", aldus de sprinter van Team Jumbo-Visma na afloop. "Heel mooi om nog een zege mee te pakken."

Kooij staat met twaalf overwinningen hoog op de lijst van renners met meeste eerste plaatsen dit seizoen. Kooij boekte in Duitsland zijn twaalfde zege. En dat net na terugkeer van het WK in Australië. "Ik voelde me eigenlijk niet sterk na mijn terugreis. Dus wist ik niet wat ik kon verwachten, maar in de finale voelde ik me goed en had ik blijkbaar toch nog iets in mijn benen zitten."

2022 gaat dan ook de boeken in als doorbraakjaar van de Zuid-Hollander. Van zijn twaalf overwinning was er eentje op WorldTour-niveau, maar daar wil Kooij volgend jaar verandering inbrengen. Hij streeft immers het hoogste na. Zeker omdat hij ziet dat hij meekan met jongens als Jakobsen, Groenewegen en Philipsen. "Het is extra mooi dat ik de wereldtop versla. Zij hebben het al in grote rondes laten zien en hopelijk kan ik dat binnenkort ook doen."

Nieuws
  • Photo: Rene Ohlgen/Cor Vos © 2022