Interview | Meesterhelpers Evenepoel: 'Hij is totaal niet arrogant'

Remco Evenepoel was onbetwist de renner van het najaar. We spraken zijn meesterhelpers Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke over hun kopman.

La Vuelta ciclista a Espana 22-17

Hoewel Evenepoel het laatste jaar rustiger geworden is, roept hij nog steeds verschillende reacties op. Of je bent voor hem of je bent tegen. "Vooral Nederlanders ergeren zich, haha. Nee, grapje. Het klopt wel dat hij veel rustiger is geworden."

"Zelfs met vorig jaar kun je een verschil zien en al helemaal met de periode van voor zijn val in Lombardije. Dat is ook volwassen worden. Hij heeft nog altijd de motivatie en het zelfvertrouwen, maar hij is iets rustiger en leert kalmer te zijn. Soms is het beter om te zwijgen en dat weet hij maar al te goed."

Van Wilder maakt Evenepoel al mee vanaf het moment dat de wereldkampioen voor de fiets koos. "Hij kwam als voetballer en toen dacht ik nog: wat denkt hij nou? Denkt hij echt dat hij alles kapot gaat rijden? Maar ik heb snel mijn mening moeten herzien, want het was gauw duidelijk dat hij speciaal is. Nee, hij werd in het begin niet met open armen ontvangen. Maar dat heb je altijd als er een nieuw iemand bijkomt van een andere sport."

Louis Vervaeke is sinds dit seizoen teamgenoot van Evenepoel. "Hij is totaal niet arrogant. Hij voelt zich heus niet beter dan ons. Als we dezelfde masseur hebben, wil hij heus niet altijd als eerste op de tafel liggen. Of wanneer je met hem op de kamer ligt, hoeft hij echt niet alles te beslissen. Totaal niet. Op dat vlak is hij net als alle anderen. Hij wordt soms neergezet als haantje de voorste, maar zo is hij niet."

Lees het hele interview met Van Wilder en Vervaeke in de nieuwe editie van Wieler Revue. Daarin ook onder meer interview met Ellen van Dijk, Fem van Empel, Puck Pieterse en Urska Zigart! 

Magazine
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022