Jumbo-Visma gaat enkel voor winst in Lombardije: 'Jonas zit heel goed in zijn vel'

Jonas Vingegaard is een van de topfavorieten om de Ronde van Lombardije te winnen. Bij Team Jumbo-Visma telt ook enkel de zege.

CRO Race 2022 stage 3

De Deen is de absolute kopman, maar kan vertrouwen op een uitstekende ploeg om hem heen. Daarbij zitten met Robert Gesink, Koen Bouwman, Sam Oomen en Gijs Leemreize vier Nederlanders. Chris Harper en Tobias Foss maken de ploeg compleet.

Het parkoers is ten opzichte van andere jaren iets veranderd. Nu rijden de renners van Bergamo naar Como. "Wat vorig jaar de finale was krijgen we nu al in het begin", aldus ploegleider Addy Engels. "Dat zal meteen lastig worden. Het middengedeelte is op papier nu een stuk makkelijker en de finale wordt traditiegetrouw superzwaar. Ik verwacht dat er weer een kopgroep vooruit zal rijden en dat de favorieten pas in de finale tevoorschijn komen."

Daarbij dus onder anderen Vingegaard, die van de Ronde van Lombardije een groot doel heeft gemaakt en onlangs met twee ritzeges in de CRO Race liet zien over goede benen te beschikken. "Jonas heeft laten zien fysiek prima in orde te zijn. Hij zit goed in zijn vel. Tijdens de verkenning zag het er ook allemaal relaxed uit met een aantal goede inspanningen."

Wat verwacht Engels? "Op de eerste passage van de San Fermo gaat het ontploffen. Het is zaak dat we op de Civiglio nog één of twee renners naast Jonas hebben. Daarna is het aan hem en zal een selecte groep topfavorieten gaan uitvechten wie er met de winst vandoor gaat."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2022