Puck Moonen gebruikt Amsterdam Dance Event als 'voorbereiding' op NK Gravel: 'Maar ga niet zuipen ofzo'

Puck Moonen kiest voor een wel heel aparte voorbereiding op het NK Gravel...

UCI Gravel World Championships 2022 women

Puck Moonen reed afgelopen weekend het WK Gravel en eindigde daar verdienstelijk op een 24ste plek in een best sterk bezet deelnemersveld. Maar helemaal van een leien dakje liep het ook weer niet in Veneto, zo vertelde ze na afloop van de 140 kilometer lange koers.

Ze had namelijk te kampen met een watertekort en er waren geen rollen om op te warmen voor de start. Dat laatste was ongelukkig met het oog op een zware start (een klimmetje) die opwarmen noodzakelijk maakte.

"We konden alleen maar op de startbaan op en neer rijden, waardoor de anderen allemaal op de rollen begonnen te rijden. Die heb ik echter niet bij me, omdat ik hier in mijn eentje ben. Toen ben ik maar een paar keer op en neer gefietst op die startbaan, maar dat was gewoon te kort om op te warmen", zegt Moonen tegen In De Leiderstrui.

Dan was er nog het watertekort. Aanvankelijk zou de vriend van deelneemster Maaike Coljé als verzorger optreden voor de Nederlandse ploeg, maar zij kwam zwaar ten val en dus had haar vriend wel wat anders te doen dan water aangeven.

"Ik heb uiteindelijk maar aan heel random mensen bidons gevraagd. Ik heb echt geschooid voor slokjes water, maar heb het overleefd."

NK Gravel en Amsterdam Dance Event

Of ze ook het NK Gravel dat op 22 oktober in Epe op het programma staat gaat overleven is nog maar de vraag, want Moonen kent een wat onconventionele voorbereiding op die titelstrijd.

"Ik weet nog niet in welke status ik mee zal doen, want het is net de dag na het Amsterdam Dance Event. Het duurt tot 5 uur 's nachts, maar ik denk wel dat ik ga starten. Ik ga niet zuipen ofzo, maar zo'n nachtje hakt er wel in."

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022