Tussen de 6 beste transfers van 2022 maakt Team Jumbo-Visma óók de dienst uit

Ieder jaar worden weer tientallen transfers gedaan. Maar welke zes aankopen waren de beste van 2022? We zetten de renners op een rijtje.

Tour de France 2022 stage 19

1) Christophe Laporte

Ja, in het peloton wist iedereen dat Christophe Laporte een goede renner is. Iemand die achter de toppers mee kan strijden om de ereplaatsen in koersen als de Ronde van Vlaanderen. Maar na zijn overstap van Cofidis naar Team Jumbo-Visma is de Fransman een van de toppers geworden. Laporte won en passant ook nog een etappe in de Tour de France.

2) Arnaud De Lie

Arnaud De Lie gold als een groot talent, maar dat de sprinter van Lotto Soudal meteen zó goed zou zijn in zijn eerste profjaar, had niemand durven dromen. De Waal won liefst negen keer in 2022. Zijn vizier gaat alvast verder, want De Lie droomt inmiddels van Parijs-Roubaix.

3) Tiesj Benoot

Nog een renner van Team Jumbo-Visma: Tiesj Benoot. Een ideale renner, want Benoot kan op zoveel verschillende ondergronden uit de voeten. Een Wout van Aert-light zou je hem kunnen noemen. Benoot reed naar het podium in de Amstel Gold Race en Clásica San Sebastián en daarnaast speelde hij een grote rol in de Tourwinst van Jonas Vingegaard.

4) Jai Hindley

De winnaar van de Giro d'Italia kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Toch staat de Australiër er vooral in vanwege die ene koers, terwijl de andere renners over het gehele seizoen presteerden. Het najaar van Hindley viel met een tiende plaats in de Vuelta a España enigszins tegen.

Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022

5) Danny van Poppel

Kopman Sam Bennett redde zijn seizoen met twee ritzeges in de Vuelta a España, maar kende verder een ongelukkig seizoen. Dat valt niet te zeggen van zijn lead-out Danny van Poppel. De Nederlander ontpopte zich dit jaar tot een van de beste gangmakers van het peloton.

6) Ben Turner

In het voorjaar presenteerde INEOS Grenadiers zich als een van de machtsblokken in het voorjaar. Dylan van Baarle won Parijs-Roubaix, Michal Kwiatkowski de Amstel Gold Race en Magnus Sheffield de Brabantste Pijl. Een constante in die koersen was Ben Turner. De 23-jarige Brit liet in zijn eerste jaar op het hoogste niveau zien tot de absolute top te behoren over kasseien.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022