3 uit 3 in wereldbeker voor slimme en sterke Van Empel: 'Best slechte benen door jetlag'

Nou, als dit slechte benen zijn! Er staat voorlopig geen maat op Fem van Empel.

World Cup 2022 race in Fayetteville USA

Zonder de geblesseerde Lucinda Brand en Marianne Vos, die gisteren wel de Nederlandse titel op het gravel in de wacht sleepte, reden de vrouwen voor het eerst dit seizoen een wereldbeker op Europese grond. Na de Amerikaanse crossen, waar Van Empel won, was het Tsjechische Tabor de traditionele Europese seizoensopener.

Puck Pieterse was er in Amerika niet bij, maar was in Tabor gretig. In ronde drie plaatste ze een versnelling waar alleen Annemarie Worst en Fem van Empel een antwoord op hadden. Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en Blanka Vas konden weer aansluiten. Datzelfde gold wat later ook voor Shirin van Anrooij en Inge van der Heijden.

Maar voor de zege was het toch vooral letten op Pieterse, Van Empel, Worst en Vas. In de laatste ronde bleken Worst, Van Empel en Pieterse toch weer de sterksten te zijn. Laatstgenoemde had het over de balkjes springen als wapen, maar ze kwam niet weg op dat punt.

Dat lukte Fem van Empel even later wel. Na een slimme koers had ze aan één versnelling genoeg. Puck Pieterse werd tweede, vlak voor Worst. Blanka Vas was achter Denise Betsema de eerste niet-Nederlandse.

Reactie Van Empel

"M'n benen voelde niet zo goed eigenlijk. Ik had veel last van de jetlag uit Amerika en heb niet veel slaap gehad. Ik kon dus alleen volgen. Ik wist dat Puck ging springen bij de balkjes dus het was een zware aanloop daar naartoe. Maar ik kon haar gelukkig volgen. Daarna had ik nog een aanval op het laatste klimmetje."

"Drie uit drie zeges, dat had dit al nooit verwacht. Het is nog een lang seizoen, dus ik zal ook weleens rust pakken, maar volgend weekend in Maasmechelen ben ik er weer bij."

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Komend weekend staan er twee crossen op het programma. Zaterdag is er eerst de Superprestige in Ruddervoorde; een dag later staat de wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen op het programma. De woensdag erna is het alweer tijd voor de Koppenbergcross.

Cyclocross
  • Photo: PN/Cor Vos © 2022